Tecavüz etmeye çalıştığı çocuğu 4 el ateş ederk vurdu

13 yaşındaki öğrenci İ.Ş'ye otomobiline alarak tacizde bulunmaya kalkışan ve çocuk kaçmaya çalışınca da arkasından 4 el ateş ederek yaralayan İnan C. Adliye'ye sevkedildi.

Ankara'da 30 Ocak'ta meydana gelen olayda Karapürçek'te kağıt toplayarak ailesinin geçimini sağlayan ilköğretim okulu öğrencisi İ.Ş isimli erkek çocuğunu boş içki şişesini vereceğini söyleyerek aracına çağıran zanlı, 'Üşümüşsün gel içeri' diyerek çocuğu arabasına aldı. Daha sonra çocuğa karnının aç olup olmadığını soran zanlı, İ.Ş'nin ' açım' cevabını alınca onunla birlikte bir benzin istasyonuna gitti.

Daha sonra İ.Ş ile yeniden otomobiline binen zanlı bu sefer küçük çocuğa para vereceğini belirterek tacizde bulundu. Küçük çocuk arabadan inip kaçmaya başlayınca İnan Ç. yanında bulunan 7.65 mm çapındaki ruhsatsız tabanca ile İ.Ş'nin arkasından 2 el ateş etti.

Vurulmasına rağmen kaçmaya çalışan İ.Ş'yi takip eden zanlı, küçük çocuğun yere düşmesinin ardından özür dileyerek kendisini hastaneye götüreceği bahanesiyle tekrar arabaya bindirdi. Daha sonra tekrar çocuğu araçtan indiren İnan Ç. yaralı olan küçük çocuğun arkasından 2 el daha ateş etti ve öldüğünü zannederek olay yeriden uzaklaştı.

Zanlının 4 el ateş ettiği İ.Ş ağır yaralanırken çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan küçük çocuk kendine gelince harf grubunu hatırladığı zanlının kullandığı aracın '06 AH ' ile başladığını söyledi. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri bu harf grubundaki 9 bin 999 araç üzerinde yaptığı inceleme sonucunda zanlıya ulaştı.

Dün jandarmanın operasyonu ile gözaltına alınan zanlı, olay günü alkollü olduğunu belirterek suçunu itiraf etti. Zanlı, jandarmadaki sorgusunun ardından bugün Ankara Adliyesi'ni sevkedildi. Yüzünü montuyla kapatan zanlı, İHA muhabirinin sorusunu ise cevaplamadı.


Haberleri