Taşkınları önleyecek proje hızla ilerliyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü’nün yağışlarda oluşan su baskını problemlerini ortadan kaldırmak amacıyla Canik ilçesinde başlattığı Yağmur Suyu Terfi Projesi hızla ilerliyor.

Gülsan ve Eski Sanayi Bölgesinde yapılan Yağmur Suyu Keson Terfi Merkezi’nin betonarme imalatı tamamlandı. Terfi merkezinde biriken yağmur sularının tahliyesini Mert Irmağı’na sağlamak amacıyla bölgeye getirilen duktil boruların belirlenen hatta döşenmesi için çalışmalar başladı. Ekiplerin bölgedeki çalışması gece-gündüz devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) ani ve sağanak yağış sonrası kot probleminden kaynaklı sanayi bölgesi ve çevre yollarında biriken yağmursularının deşarj edilememe sorununu ise, Keson Terfi Merkezi ile çözüyor. Terme, Bafra ve Canik ilçelerinde inşa edilecek büyük keson kuyu imalatı çalışmaları başladı

İlki Canik ilçesinin eski stat kavşağındaki Çarşamba Caddesi ile Atatürk Bulvarı arasında kalan orta refüjde inşa edilen 6 metre çapında ve 8 metre derinlikteki Yağmur Suyu Keson Terfi Merkezi’nin betonarme imalatı tamamlandı. Gülsan ve Eski Sanayi Bölgesindeki terfi merkezinde biriken yağmur sularının tahliyesini Mert Irmağına sağlamak amacıyla duktil boruların belirlenen hatta döşenmesi işlemi başladı.

Sözleşme bedeli 7 milyon 555 bin lira olan projenin inşaat çalışmaları bittiğinde, sağanak yağmurlar sonrası bölgede biriken yüzey suları Yağmur Suyu Keson Terfi Merkezinde toplanacak. Yağmur Suyu Keson Terfi Merkezinde bulunan ve her biri saniyede 0,5 m3 su tahliyesi gücüne sahip 4 adet pompa yardımıyla alıcı ortama deşarj edilecek. SASKİ, bu sayede bölgede yaşanan yağmursuyu ve taşkın probleminin önüne geçecek.

Canik Yağmur Suyu Keson Terfi Merkezi inşaatıyla ilgili bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, “Gülsan Sanayi ve Eski Sanayi Bölgesindeki yağmur suyu altyapısının yetersizliğinden kaynaklı sıkıntıların giderilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’in talimatıyla yapılan teknik çalışmalar neticesinde başlattığımız inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda bölgede 6 metre çapında 8 metre derinliğinde Keson Terfi Merkezi inşaatı tamamlandı. Pompa imalatları bitmek üzere, elektrikle ilgili ekipmanlar sevke hazır durumda. Yağmur sonrası biriken suyu pompalarla Mert Irmağı’na basacağız. Mert Irmağı ile Keson Terfi Merkezi arasında oluşacak 700 metre uzunluğunda 1200 milimetre çapında duktil borularımız da sahaya indi. Bunların kazı çalışmaları yapılarak boru montajlarına hızla başlanacak. Hedefimiz en geç Ekim ayının 25’inde buradaki sistemi devreye almak. Gülsan Sanayi, Eski Sanayi ve Belediye Evleri Kavşağı ile Mert Irmağı arasındaki güzergahta karayolu da dahil olmak üzere yağışlı dönemde sıkıntı yaşamayacağız diye ümit ediyoruz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri