Sürücü kurslarına büyük görev düşüyor

Trafik kazalarının Türkiye için bir yıkım olduğunu belirten Direksiyon Usta Öğreticisi Özgül ...

Trafik kazalarının Türkiye için bir yıkım olduğunu belirten Direksiyon Usta Öğreticisi Özgül Avcı, "Kazaların önüne geçmek adına ehliyet sınavı öncesi kursların verdiği direksiyon dersleri çok önemli" dedi


DÜNYADA BAŞKA ÜLKE YOK
Türkiye'de her yıl ortalama 10.000 insanını trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirten Aydınlar Sürücü Kursu Direksiyon Usta Öğreticisi Özgül Avcı, "Halbuki İstiklal Savaşı'ndaki şehit sayımız 10.885 kişidir. Eğer bir ülke, bir topyekün savaşta kaybedilen sayıda insanını her yıl trafik kazalarında kaybediyorsa, o ülkede bu konuda büyük bir ihtilalin yapılması gerekir. Ülkemizdeki kazaların % 95i sürücü hatalarından kaynaklanmaktadır. Kazalara sebebiyette insan unsurunun bu kadar yüksek olduğu bir başka ülke de yoktur" diye konuştu.

KURSLAR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI
Trafik kazalarının önüne geçmenin tek yolunun eğitim olduğuna dikkat çeken Özgül Avcı, "Özellikle sürücü adaylarının ehliyet sınavı öncesi aldıkları dersler çok önemli. Trafik kurallarının yanı sıra direksiyon eğitimleri de en iyi şekilde adaylara verilmelidir. Başlangıç seviyesinden başlayan direksiyon eğitimi temel, orta ve ileri seviye olarak en ince detayına kadar verilmeli. Fakat bu günümüzde tüm Türkiye'de gerekli kadar adaylara verilmiyor. Kursların eğitimleri daha detaylı vermeleri halinde trafik kazalarında çok büyük düşüşler yaşanacaktır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri