Süre bitiyor kuyruk bitmiyor

ASKON Samsun Şubesi'nin kahvaltısına katılan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Saffet Çalışkan, SGK Müdürlüğü'nün önündeki uzun kuyruğun vatandaşın bulunduğu bölgedeki SGK merkezlerine müracaat etmesi gerektiğini bilmediğinden kaynaklandığını belirtti

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesi'nin cumartesi kahvaltı programına SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan katıldı. Çalışkan, ASKON üyelerine kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6111 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Ve Diğer Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile ilgili bilgi verdi. Çalışkan, ilgili yasadan yararlanabilmek için 2 Mayıs 2011 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüklerine ve Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine müracaat edilmesi gerektiğini söyledi.

İLÇELERDEN AKIN VAR

Çalışkan, SGK İl Müdürlüğü önünde oluşan kuyruğa da değinerek, vatandaşların Samsun bölgesinde 9 SGK merkezlerinde başvuru yapacaklarını bilemediklerini ve bu nedenle bitmeyen bir kuyruğun oluştuğuna vurgu yaptı. Çalışkan, Samsun il ve ilçelerini 9 bölgeye ayırdıklarını belirterek Vezirköprü SGK Merkezi'nin Vezirköprü ve beldelerinin, Bafra SGK Merkezi'nin Alaçam, Yakakent, 19 Mayıs ve Bafra ilçe ve beldelerinin, Çarşamba SGK Merkezi'nin Salıpazarı, Ayvacık ve Çarşamba ilçe ve beldelerinin, Canik SGK Merkezi'nin Tekkeköy, Kirazlık ve Sanayi bölgesinin müracaatları için hazırlandığını ayrıca Atakum SGK Merkezi, İlkadım SGK Merkezi ve şehir merkezinde ise Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi'nin başvuruları kabul ettiğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri