STK TEMSİLCİLERİ AK PARTİ TEMAYÜL YOKLAMASINDA

Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, AK Parti Samsun Milletvekili aday adayları için yapılan temayül yoklamasında sandık başına gitti.

STK'LARIN GÖRÜŞLERİ ALINDI
AK Parti, Samsun milletvekili adaylarının belirlenmesi için yaptığı temayül yoklamasında, sivil toplum kuruluşları (STK)  saat 09.00-17.00 arası oy verme işlemi gerçekleştirdi. Temayül yoklaması ile ilgili açıklama yapan AK Parti Samsun İl Başkan Vekili Alaettin Bayrak, “Genel merkezimizin talimatıyla Samsun’da bulunan bize müracaat edip oy kullanmak isteyen tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerini alıyoruz. Buradaki amaç ‘Milletvekili sıralamasında kimi milletvekili görmek istiyorsunuz?’ sorusuna söz hakkı tanımaktır. Burada sayım yapılmayacak, zarflar genel merkeze gönderilip orada sayım ve tasnifi yapılarak kamuoyuna açıklanacak” dedi.

MECLİSİN YARISININ KADIN OLMASINI İSTİYORUZ
Samsun İş Kadıları Derneği(SAMİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Münevver Uğurlu, “Bizim burada olmamızdaki neden; kadınların karar mekanizması olan yerlerde bulunmasıdır. Gönül ister ki nüfusumuzun yarısının kadın olduğuna göre Meclis’te de bizi temsil eden vekillerin yarısının kadın olmasını istiyoruz” diye konuştu.

İLK DEFA AK PARTİ DÖNEMİNDE STK'LARDAN TEMAYÜL ALINIYOR
Orta Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu(ORKASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Bahri Uğurlu, “Son dönemlerde ben ilk defa STK’lardan temayül alındığını görüyorum. AK Parti’nin 4. dönemine girmesindeki sebeplerden bir tanesi de sivil toplum kuruluşlarını önemsemesidir” şeklinde açıklamalarda bulundu. ONUR EMİRZA

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SİYASET Haberleri