SPOTÇULARI MÜLTECİLER AYAKTA TUTUYOR

Üniversite okumak için Samsun'a gelen öğrencilerin eşya alma sezonunun bittiğini söyleyen spotçu esnafı alışverişlerinin büyük çoğunluğunu Iraklı ve Suriyeli mülteciler ile yaptıklarını söyledi.

BEYAZ EŞYAYA BÜYÜK RAĞBET

Kış sezonunun başlamasıyla ikinci el eşya alışverişinde düşüş yaşandığını belirten Soner 2'nci El Eşya Mağazası Sahibi Soner Fazlı, "En çok rağbeti buzdolabı ve çamaşır makinası gibi beyaz eşyalar görüyor. Bunun ardından da çekyat satışı geliyor. Bu günlerde sezon itibariyle işlerimizde düşüş yaşıyoruz. Bizi şu anda kalkındıran kişiler Suriyeli ve Iraklı mültecilerdir. Şehrimize gelen mülteciler işlerimizi yüzde 200 oranında artırdı. Yaz sezonuna başlayacağımız dönemlerde alım ve satım konularında daha fazla artış yaşanacağından umutluyuz. Seçim sonucu ile tek başına iktidara gelen hükümet sayesinde alışverişlerimizde yavaş yavaş hareketlilik başladı. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin ardından fiyatlarımızda hiçbir şekilde değişim olmadı. Fiyatlarımız gayet yerinde" dedi.

FİYATLAR CAZİP

Geliri düşük kişilerin eşya ihtiyaçlarını böyle mağazalardan giderdiklerini söyleyen Fazlı, "Düşük gelirli vatandaşlarımız, ayrıca mülteciler evlerindeki eşya ihtiyaçlarını spotçulardan gideriyor. Lükse kaçmadan yapılan alışverişler ile 2 bin liraya evin ihtiyaçlarını giderebiliyorlar. Bu cazip fiyatlar da düşük gelirli ve zor durumdaki kişileri spotçu mağazalarına yöneltiyor" diye konuştu. Onur EMİRZA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GENEL Haberleri