Belediyeciliğin insanın doğumundan ölümüne kadar hizmet eden bir kurum olduğunu söyleyen Başkan Necattin Demirtaş, Yardımlaşma anlayışına farklı bir boyut kazandırarak sosyal belediyecilikte birçok önemli hizmetler yaptık. İhtiyaç sahibi 2 bin vatandaşımıza hilal kart adını verdiğimiz sistemle, ekonomik seviyelerine göre 75, 100, 150, 200 TL olarak toplamda 200 bin TL nakit yardım yapıyoruz. Yardıma muhtaç vatandaşlarımızın reklamını değil, ihtiyacını gidererek yardım yapıyoruz. Önceden yapılan gıda yardımları uzun kuyruklara, kavgalara ve dağıtım esnasında olumsuz görüntülerin çıkmasına neden oluyordu. İhtiyaç sahipleri, yardımlarını rencide olarak alıyordu. Biz bu çirkin görüntülere son verdik. Yardımlaşmada kartlı dönemi hayata geçirdik. Yardıma muhtaç vatandaşlarımıza Hilal Kart aracılığıyla kendi ihtiyaçlarını karşılama imkanı verdik. Komşusunun dahi yardım aldığından haberi olmadan marketlerden alışverişlerini yapabiliyor. dedi
EKMEĞİMİZİ PAYLAŞIYORUZ.
Sosyal devlet anlayışı ile belediye olarak ihtiyaç sahibi ailelere günlük 10 bin ekmek bağışında bulunduklarını ifade eden Demirtaş, İlçemiz sınırlarında geçim sıkıntısı yaşayan evine ekmek götüremeyen vatandaşlarımıza hayırseverlerin bağışları ile ekmek yardımında bulunuyoruz. Kampanya ile ilgili kurduğumuz www. ekmeginipaylas. org sitesinden, belediye veznesinden bağışlar yapılıyor. Bu kampanyamızı daha geniş kitlelere yaymak için SMS'li bağış yöntemini hayata geçirdik. Hayırseverler Avea 8055, Vodafone ve Turkcell'den 9086'ya 1 SMS atarak 5 TL ekmek bağışında bulunuyor. 7'den 70'e herkesin rahatlıkla bağış yapabileceği bu yöntemle ekmek bağışlarını arttırmayı hedefliyoruz. Hedefimiz 1 milyon ekmek. diye konuştu.
ÖĞRENCİLER MEMNUN
Toplumsal barış ve kardeşliğin yaygınlaşmasının yanında hayırseverlik müessesini anlamı kıldıklarını kaydeden Demirtaş konuşmasını şöyle tamamladı : Atakum'da üniversitede okuyan öğrencilerimize ve Canik'te sanayide çalışan çıraklarımıza her gün ücretsiz olarak 3 bin çorba ekmek dağıtıyoruz. Öğrencilik zordur. Özellikle de şehir dışından kentimize okumak için gelen gençlerimiz için daha da meşakkatli. Bu hizmetle üniversitede okuyan öğrencilerimize bir nebzede olsun katkıda bulunuyoruz. Cebinde harçlığı olmayan kimi öğrencilerimiz öğünlerini bu çorba ve ekmekle geçiriyor. Öğrencilerimiz bu hizmetten ötürü bize memnuniyetlerini ifade ediyor. Sabah yaptığımız çorba ve ekmek dağıtımını akşam öğrenim gören öğrencilerimizde istiyor. Biz de bu taleplerini aldık. Akşamları da çorba ve ekmek dağıtımını düşünüyoruz. Bu hizmetimizle öğrenciler derslerine, çıraklar ise işlerine sıcak bir çorba içmenin keyfi ile güne başlıyor.
Sosyal Belediyeciliği tekrar tanımladık
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yaptıkları çalışmalarla sosyal belediyecilik anlayışını yeniden tanımladıklarını söyledi.
Yorum Yap
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.