SMMMO ‘da Sosyal Güvenlik Semineri

Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali müşavirler Odası ve Sosyal Güvenlik Kurumu iş birliği ile Sosyal Güvenlik Semineri düzenlendi.

SMMMO Cemal Yeşilyurt Konferans salonunda SGK İl Müdürü Selami Göz'ün ve SGK uzmanları Filiz Erbil Bat ile Tacan Munar' ın konuşmacı olarak katıldığıSeminerin açılış konuşmasını yapan Başkan Ahmet Hayvalı SGK ile sürekli olarak işbirliği içerisinde olduklarını belirterek, sosyal güvenlik sisteminin yeniden yapılandırılması tespit edilen temel sorunlar ve bunlara ilişkin geliştirilen Sosyal Güvenlik Kanunu ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile yapılan Sosyal Güvenlik reformu ve reform sürecinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında genel işleyiş açısından meslek mensuplarının bilgi sahibi olmaları amacıyla düzenlendiğini ifade etti.

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selami Göz konuşmasında,Sosyal Güvenlik Reformunu değerlendirirken reform öncesi ve sonrası aktif sigortalılık sayıların da ki değişimlere dikkat çekerken, uygulanacak yenilikler ve değişimler hakkında bilgiler verdi. Sosyal Güvenlik Uzmanları Filiz Erbil Bat ve Tacan Munar 'ın kayıtdışı istihdam ve devam den projeler hakkında bilgi verdiği seminer meslek mensuplarının soruları nın yanıtlanmasıyla sona erdi.

Seminer'in ardından E- İmza ve MERSİS Projesi sunumu yapıldı.Samsun SMMMO 'nun TURK TRUST Firması ile yapmış olduğu anlaşma üzerine firma yetkilileri tarafından MERSİS Projesi ile yeni şirket kurulumu, bilgi güncelleme ve şirketlerin faaliyetlerini sürdürürken işlemlerinin elektronik ortamda yapılabilmesi için elektronik imzaya sahip olmaları gerektiği ve bu düzenleme kapsamında şirket olarak SMMMO ile yapılan anlaşma çerçevesinde meslek mensuplarına sağlanan imkanlar hakkında bilgiler verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri