SİYASETTE YENİ ...

Adnan Bahadır

 

SİYASETTE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Bazen düşünüyorum da  aklıma  bir TV  kanalındaki  reklam  geliyor, reklamda  bir cep  telefonunun  reklamını yapan sanatçı muhatabına “selo bırak  bu ülkeyi sen mi kurtaracaksın” diyor. Bazen reklam tasarımcıları eğitici reklamlara da imza  attıklarında insanın hoşuna gidiyor ve beyin dağarcığına yerleşiyor. Mesela eskiden bir banka reklamı yayınlanırken “büyük düşünün” sloganı vardı ve bu slogan da çok hoşuma gitmişti. İnsan beyni seyrettiği veya dinlediği hoş bir sloganı kolay kolay unutmuyor.

            Eş, dost, arkadaşlarla zaman zaman bir araya geldiğimizde yazdığım yazılar ve yaptığımız haberlerle ilgili karşılaştığım en önemli slogan boşver ülkeyi sen mi kurtaracaksın  oluyor.     Yaptığımız haberler ve yazdığım köşelerle ilgili dolaştığım mayın tarlasının ne kadar tehlikeli olduğunu bilmediğimi zannetmeyin, ancak birilerinin çıkıp bu gerçekleri haykırması zarureti olduğuna inandığımdan bu işi üzerime vazife edindim, ben yapınca diğerlerinden düşüyor. Diyeceksiniz ki sen yapmasan başkaları yapacak mıydı, şayet yapmış olsa idi bizim bu meslekte ne işimiz vardı?

            Geçtiğimiz cuma günü manşetten verdiğimiz Suat Kılıç'la ilgili haber ortalığı çok fena karıştırdı, olay  kahramanları tam bir haftadır bu işin kimden çıktığını araştırıyorlar. Teşkilat içerisinde birileri başkalarını suçlarken Suat  Kılıç  bu işi  kimin sızdırdığının  bulunması için birçok kişiye görev vermiş. Bu arada Suat Kılıç bir taşla iki kuş vurmanın da hesabını yapmış ve güzel bir politika izlemiş. “İl başkanlığı atanma sürecinde iki kişiden birisi il başkanı olur, bunlardan birisi Osman Çetinkaya, diğeri ise Hüseyin Dereli” şeklinde yazdığım yazılardan rahatsızlık duyup, her oturduğu mekanda bu konuyu gündeme taşıyan, hatta Hüseyin Dereli konusunda yazı yazmamam için üçüncü şahıslar aracılığı ile beni uyarmasına rağmen bildiğimizden şaşmamıştık. Hüseyin Dereli ile olan hukukumu bilen Suat Kılıç yaptığımız haberlerle ilgili gazeteyi mahkemeye vermekle Hüseyin Dereli'yi görevlendirmiş. Hüseyin Dereli'nin siyasette istikbal vaat eden bir arkadaş olduğunu bilen Suat Kılıç'ın bu hareketi ile onu bana harcatma politikası gütmesi çok zekice bir düşünce ancak bakalım Hüseyin Dereli bu dolmayı  yutacak mı?

            Suat Kılıç'ın siyasi etkinliği 12 Haziran seçimlerine kadar olacaktır, seçim sonrası yeni bir siyasi yapılanma olacağı kesindir. Parlamentoya iki yeni  ve  çok güçlü isim giriyor, birisi  Başbakan'ın özel kaleminde yıllarca çalışmış, yurt dışında eğitim almış, kendisini çok iyi yetiştirmiş, çok güzel yabancı dil bilen Çağatay  Kılıç, bir diğeri ise Başbakan'ın abla dediği aile dostu çok kıymetli  akademisyen  Prof. Dr. Tülay Bakır hanım, bu iki ismin Samsun siyasetine  ciddi bir seviye getireceğine inanıyorum.  Tülay hanımın daha önce görev yaptığı illerdeki dostlarımla görüştüm  tamamı ona hayran, Tülay hanım aklını kiraya vermesini  beceremeyen, dirayetli, hile, hurda bilmeyen seviyeli  bir insan. Çağatay Kılıç ise genç, dinamik, kendisini yetiştirmiş, Başbakan'ın çok güvendiği, dolmuşa binmeyi tercih etmeyen bir siyasetçinin torunu.

            Aslında Çağatay Kılıç listeye girdiğinde papucunun dama atılacağını düşünen Suat Kılıç bir hayli rahatsız olmuştu, kendisini şehrin siyasi ağası görüyordu ancak Başbakan'a kendisinden çok daha yakın bir  kişinin milletvekili olacak olması kendisini ne kadar rahatsız ettiğini  çok  iyi biliyorum.  Geçtiğimiz dönem bayan milletvekilinin varlığı ile yokluğu arasında fark yoktu ancak bu dönem Tülay hanımın ağırlığını koyacağı kanaatindeyim. Son bir yıldır AK Parti adına yapılan icraat ve atamalarda ağırlık Suat Kılıç'ta idi ama önümüzdeki dönem durumun çok farklı olacağı kesin. Yapılacak bir atama veya icraatta daha önce problem olmasın diye sessiz kalan Bakan'ın da bu dönem farklı davranacağını düşünmekteyim.

            Önümüzdeki dönemde daha güzel bir siyasi yapılanma olacağı ortada. Kafelerde, esintili bölgelerde ve karanlık mahfillerde bürokrat ataması yapılamayacak. Hatta siyaseten tükenmiş olanlar ve para babalarının istediği kişilerin değil, halkın seçtiği insanların sözünün geçtiği bir döneme doğru  yaklaştığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Önümüzdeki günlerde herkesin gerçek yüzünü de ortaya çıkarıp, kimlerin ne haltlar işlediğini siz değerli okurlarımızla paylaşacağız. Gerçekten kimin Ak, kimin Kara olduğunu öğrenmek üzere kalın sağlıcakla

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.