Saadet Partisi (SP) İlkadım İlçe Teşkilatı, ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu bir tanışma kahvaltısı düzenledi. Eski İlkadım Belde binasında düzenlenen kahvaltıya ilçe başkanlarının yanı sıra Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Başar, İlkadım İlçe Yönetimi ve çok sayıda partili katıldı. 7 ay önce göreve gelen Saadet Partisi İlçe Başkanı Bilal Kalkan, diğer ilçeler ile hem tanışmak hem de kaynaşmak amacı ile bu kahvaltıyı düzenlediklerini dile getirdi.
SİYASİ VE HUKUKİ REFORM BAŞLAMALI
İlçe binasında düzenlenen kahvaltının ardından İlkadım İle Başkanı Bilal Kalkan bir konuşma yaptı. Konuşmasında ülke gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Kalkan, Türkiye'nin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Kalkan, "Türkiye'de artık siyasi ve hukuki reform süreci başlatılmalıdır. Bunun kesimlerin ittifak edeceği, ortak payda da buluşacağı bir anayasa için bir kurucu meclis kurulmalıdır. Senin anayasan benim anayasam tartışmalarına da fırsat verilmemelidir. Toplumu gererek siyaset yapılmamalıdır. Toplumu germek kamplaşmalara neden olmaktadır" dedi.
AB BİZİ BOZAR
Kalkan, ayrıca Avrupa Birliği (AB) süreci içerisinde olan Türkiye'nin, AB'ye yaranma çabasında olmaması gerektiğini belirterek, "AB'ye yaranmak için çıkan kanunlar, ahlaki değerlerimizi çöküntüye uğratmaktadır. Bu vesile ile şuurlu olmamız gerektiğine inanıyorum" dedi. Kahvaltı sonrası İlkadım İlçe Başkanı Bilal Kalkan, 9 yıl il başkanlığı görevi yapan eski Saadet İl Başkanı Nuri Başar'a bir plaket takdim etti.
Ercan ÜSLÜ