Amasya'da bir terzi esnafının yanında çırak olarak çalışırken askerden geldikten sonra kendi işyerini borç parayla açan Mustafa Bekmezci, anlaşmalı tuhafiyecilerden alışveriş yapan vatandaşların pantolonlarının paçalarını dikmeye başladı. Yine terzi Mustafa gibi kendi evinde dikiş makinesiyle aile bütçesine katkı sağlamak için uğraş veren Necla Cüceoğlu'da aldığı borç para ile kendisine bir terzihane açtı. İşyerleri yan yana olan terziler kısa bir zaman sonra iyi bir komşu oldu. Komşuluk ilişkisi ortaklık ilişkisine dönünce iki ortak Amasya'da toplu halde okul üniforması dikmeye başladılar. İşleri daha da büyüten ortaklar şimdi Moldovyalı öğrencilerin giydiği okul üniformalarını dikmeye başladı.
MOLDOVYA'YA ÜNİFORMA DİKECEKLER
Zor şartlarda esnaflık yaparken vizyonlarını genişlettiklerini dile getiren Mustafa Bekmezci, "İlk iş hayatına başladığımız o zor günlerde evime ekmek götürmekte zorlanıyordum. Daha sonra işleri büyüttük ve benim gibi terzi olan Necla Cüceoğlu ile ortaklık kurduk. Ardından bir tekstil şirketi kurduk, makineler aldık ve işlerimizi büyütmeye başladık. Artık yanımızda 10 kişi daha çalışıyordu. Şirket olarak Yeşilırmak Sanayici ve İşadamları Derneği'ne (YESİAD) üye olduk. 18-19 Kasım tarihinde İstanbul Cevahir Kongre Merkezi'nde TUSKON tarafından düzenlenen Türkiye Orta ve Doğu Avrupa Dış Ticaret Köprüsü görüşmelerine katıldım. Ardından bir arkadaşımın yardımıyla Moldovyalı bir tekstil firmasının yetkilisi ile kendimi anlaşma masasında buldum. Moldovyalılarla okul üniforması dikmek üzerine anlaştık. Şimdi Ocak ayında üretime başlayacağız, Moldovyalılar buraya gelecek, biz oraya gideceğiz ve Moldovyalı dostlarımızın yardımıyla diğer ülkelere de açılacağız" dedi.
AVRUPA'YA İHRAÇ EDİYORLAR
2 YTL'ye paça dikerek başladıkları terzilik mesleğinden işlerini Avrupa'ya ihracata kadar büyüteceklerinin akıllarının ucundan bile geçmediğini belirten terzi ortaklar, tüm dünyayı saran krizden ise bir damla bile etkilenmediklerini, aksine daha da güçlendiklerini ve yatırım yapmayı amaçladıklarını açıkladı.