Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Başkanı Sezgin Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü’nü ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın ile bir araya geldi. Ziyarette Rektör Aydın ve SİMDER heyeti, SİMDER üyeleri desteğiyle tefrişatı tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulan derslikleri birlikte yerinde inceledi. Rektör Aydın ayrıca SİMDER heyetine kampüsü gezdirerek akademik birimler ve bölümler hakkında detaylı bilgiler verdi.
Rektör Aydın'dan SİMDER'e teşekkür
SAMÜ'nün eğitim altyapısına ve fiziksel gelişime sağladıkları katkılardan dolayı SİMDER Başkanı Sezgin Aydın ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Rektör Aydın, ''Yedi yıllık kısa geçmişimize karşın, Türkiye genelinde yedi ayrı kategoride en iyi yirmi üniversite arasına adımızı yazdırmış olmamız, kurumsal gelişimimizin ne kadar doğru bir zeminde yükseldiğini göstermektedir. Bu tablo, sürdürülebilir, disiplinli ve kararlı büyüme stratejimizin sonucudur” dedi. Üniversite-sanayi ve üniversite-şehir iş birliğinin somut sonuçlarına vurgu yapan Rektör Aydın, ''YÖK raporunda öne çıktığımız yedi temel kategoriden biri olan Üniversiteye Kazandırılan Bağış Miktarı göstergesi, kurumumuza duyulan güvenin ve dış kaynak oluşturma kapasitemizin net bir yansımasıdır. Bu başarı, hayırsever iş insanlarımızın ve paydaşlarımızın üniversitemize sunduğu vizyoner desteklerle mümkün olmuştur. Eğitim altyapımızın gelişimine katkı sunan başta SİMDER yönetimi olmak üzere tüm bağışçılarımıza şahsım ve üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum” dedi
Sezgin Aydın: Eğitime desteğimiz sürecek
Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Başkanı Sezgin Aydın, eğitimin toplumsal kalkınmanın temel unsurlarından biri olduğuna dikkat çekerek, SİMDER olarak eğitime verdikleri desteğin artarak süreceğini ifade etti. ''SİMDER olarak eğitimi her zaman öncelikli bir alan olarak görüyoruz'' diyen Başkan Aydın, ''Gençlerimizin daha modern, donanımlı ve çağın gerekliliklerine uygun ortamlarda eğitim alabilmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam ediyoruz. Üniversitelerimizin fiziki ve teknik altyapısının güçlenmesi, eğitim kalitesine doğrudan katkı sunmaktadır. Samsun Üniversitesi’nin gelişimine destek olmak bizler için bir sorumluluktur. İmkânlarımız ölçüsünde eğitime katkı sunmaya ve bu tür iş birliklerini sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Sponsorların katkısıyla modern derslik ve laboratuvarlar
Ziyaret kapsamında 'Altın Sponsorlar' Sezgin Aydın, Kenan Bilici, Enis Koçali, Necmettin Uçan ve Ramazan Mırık, 'Gümüş Sponsorlar' Ümit Bektaş, Gökhan Üstüntaş, Hüseyin Altun ve Abdülkerem Liva, 'Bronz Sponsorlar' Erkan İnan, Halil Bolat, Ramazan Tokmak, Cemil Dere, Ramazan Yazıcı, Orhan Sığırcı ve Yasir Taşkın tarafından, ayrıca SİMDER Başkanı ve AYDIN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Aydın, dernek üyeleri GÜRYAP Limited Şirketi sahibi Mahmut Gürel, Dere Gayrimenkul ve İnşaat sahibi Cemil Dere, Mırık İnşaat sahibi Ramazan Mırık ve Kurtoğlu İnşaat sahibi Cemal Kurtoğlu tarafından tefrişatı yapılan laboratuvar ve derslikler de ziyaret edildi.
Başkan Aydın’dan Havacılık Fakültesinde uçuş deneyimi
Ziyaretin ardından SİMDER Başkanı Sezgin Aydın, Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi uçak hangarlarını gezdi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Erdem Emin Maraş eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette Başkan Aydın, eğitim uçağıyla kısa bir uçuş deneyimi yaşadı. Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişi ve gelecek dönemde hayata geçirilebilecek iş birliği projelerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.