Sigara yasağının patlattığı sektör

Toplumun sağlığını korumak için başlatılan kapalı alanlarda sigara içme yasağı başarılı bir şekilde sürerken, bu uygulama çerez ve kuruyemiş sektörünün satışlarını artırdı

Kuruyemişçiler yasağın ardından satışların ikiye katlandığını söyledi. Türkiye'de kamuya açık her yerde ve kapalı mekanlarda üç yıldan bu yana sigara yasağı uygulanıyor. Yasak, sigara alışkanlığının azaltılması yolunda önemli bir girişim olurken, bu uygulama bazı sektörlere olumlu etki yapıyor.

KURUYEMİŞ TERCİH EDİLİYOR

Araştırma ve inovasyona önem veren kuruyemiş ve çerez üreticileri, satışlarını artırmayı başardı. Sigara yasağının, satışlarını ikiye katladığını belirten kuruyemişçiler sigara içenlerin hem kapalı hem de açık yerlerde sigara içemediğinden dolayı kuruyemiş yemeyi tercih ettiklerini söyledi.

SAĞLIK KORUNUYOR EKONOMİYE CAN GELİYOR

Samsun'da kuruyemiş dükkanı işleten bir vatandaş ise, "Sigara yasağı bizim işlerimizi oldukça güzel bir duruma getirdi. Sigara yasağından dolayı hem insanlarımızın sağlığı korunuyor hem de ekonomiye can veriliyor. Umarım bundan sonra da bu durum böyle devam eder" dedi.

Minel KARAKUL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri