Sigara bırakma poliklinikleri yardım eli uzatıyor

Sağlık Bakanlığına bağlı devlet hastaneleri ve sağlıklı hayat merkezlerinde hizmet veren sigara bırakma poliklinikleri, vatandaşlara ücretsiz danışmanlık ve tedavi desteği sunarak "dumansız toplum" hedefi doğrultusunda çalışıyor.

Türkiye'de tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının azaltılması için yürütülen çalışmalar kapsamında sayısı her geçen yıl artırılan sigara bırakma poliklinikleri, vatandaşların nikotin bağımlılığından kurtulmalarına yardımcı oluyor. Bireyler, ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı veya ALO 182 MHRS üzerinden randevu alarak bu hizmetlerden faydalanabiliyor. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, AA muhabirine, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamındaki farkındalık çalışmalarının yalnızca bu haftaya özgü olmadığını, sene boyunca "Nefesiniz dumansız, hayatınız sağlıklı olsun" sloganıyla tütünsüz ve dumansız toplum için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Yeşilay, üniversiteler ve tüm sağlık personeliyle işbirliği içinde çalıştıklarını anlatan Pehlevan, sigara bağımlılığı konusunda farkındalığı artırmak ve sigara kullanan kişilerin normal yaşantılarına dönmeleri için polikliniklerin önemine değindi. Pehlevan, daha fazla vatandaşa ulaşmak istediklerini belirterek, "Her hastanede, her ilçe sağlık müdürlüğünde, her sağlıklı hayat merkezimizde sigara bırakma polikliniklerimiz olacak. Şu anda da var ama bunların sayılarını giderek arttıracağız. Daha çok farkındalık oluşturmak için halkımızın ayağına gideceğiz. Daha çok bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunacağız." ifadelerini kullandı. Dumansız hava sahası için gayret ettiklerini söyleyen Pehlevan, "Bütün sağlık kurumlarımız, ilçe sağlık müdürlüklerimiz, hastanelerimiz, sağlıklı hayat merkezlerimiz, Sağlık Bakanlığımız, bu iş için size destek vermeye hazır. Nesillerimizi, geleceğimizi kurtarmak, korumak için hayatımızı sağlıklı bir şekilde devam ettirmek için sigarayı mutlaka bırakmalıyız." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri