'ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİ BİZE EMANET'

Geçtiğimiz günlerde Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Tayfun Pakel’in ailesini Atakum ilçesindeki Bayındır İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencileri evinde ziyaret etti.

Şehidimiz, Uzan Onbaşı Tayfun Pakel’in ailesini ayrıca Türk Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner’in yan sıra Atakum İlçe Milli Eğitim Kenan Arslan ve Bayındır İlkokulu Müdür Yardımcısı Özgür Ermiş ziyaret edenler  arsında yerini aldı.  

"UNUTMADIK VE UNUTMAYACAĞIZ"
Şehit ailelerini daima yanında olduklarını hatırlatan Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik,"Bayındır İlkokulumuzun 4’üncü sınıf öğrencileri ile birlikte katıldığımız bu anlamlı ziyaretle öğrencilerimize, milletimizin kahramanları olan, devletin ve vatanın bölünmezliği için canlarını feda eden şehitlerimizin  milletimizin baş tacı olduğu ve gönlümüzde müstesna bir yeri olduğunu anlatma fırsatı bulduk.  Bu tür ziyaretler, öğrencilerin geçmişi ile geleceği arasında bağ kurması, geleceğe yön verirken bu toprakların nasıl kazanıldığını unutmaması açısından çok önemlidir. Okulumuz öğretmen ve öğrencilerine bu duyarlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin anneleri, babaları eşleri ve çocukları bizlere birer emanettir. Her fırsatta onlarla birlikte olmaya gayret edeceğiz. Şehit kardeşimizin şahsında vatanımız, bayrağımız ve mukaddesatımız için canını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum "şeklinde konuştu. 

OKUNAN DUALARLA ANILDI
Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Tayfun Pakel’in ailesine taziye ziyareti sırasında konuşan Canik müftüsü Ali Çebi,”Siz özelsiniz Allah sizin evladınızı şehitlik mertebesine ulaştırmıştır artık onlar Allah'ın özel kullarıdır “dedi. Daha sonra şehidimizin Canik İlçesi Düvecik Mahallesi Mezarlığı’na geçildi ve orada şehit ve şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. Sonunda da ilçe Müftüsü Ali Çebi bir dua yaptı. Şehidimiz Tayfun Pakel’in kabri başında diz çökerek,  gözyaşlarını tutamayan annesi Menşure Pekel, Bayındır İlkokulunun 4’üncü sınıf öğrencilerini duygulandırdı. Köksal Öner

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BÖLGE ve İLÇELER Haberleri