SBS sınavlarının açıklanmamsının ardından basına açıklama yapan İl Müdürü Akkurt,Amasya'nın ÖSS ve SBS'deki başarı durumunu değerlendirdi.
BAŞARI ARTIYOR
Her geçen yıl ÖSS ve SBS sonuçlarında yukarıya doğru bir tırmanış yaşandığını ifade eden Akkurt, bu yıl ÖSS'ye il genelinde 7 bin 425 öğrencinin katıldığını bunlardan 6 bin 774 kişinin ise 145 ve üzeri puan alarak Meslek Yüksek Okullarını tercih edebilmeye hak kazandıklarını belirtti.
Amasya'nın bu yıl ÖSS'de sözel bölümde iller arasında yaşanan sıralamada 62, sayısalda 56, eşit ağırlıkta ise 55. sırada olduğunu kaydeden Akkurt, geçen yıla oranla ÖSS'de başarıda düşüş yaşandığını geçen yıl sözelde 32, sayısalda 46, eşit ağırlıkta ise 43. sırada olduklarını hatırlattı.
Bu yıl SBS sonuçlarında 6 ve 7. sınıfların belirlenmediğini ancak 8. sınıflarda 33. sırada olduklarını belirten Akkurt, geçen yıl OKS'de Türkçe-Matematik'te 36, Matematik-Fen'de ise 36. sırada olduklarını söyledi.
AKADEMİK BAŞARI ARTMALI
Hedeflerinin akademik başarıda Amasya'yı daha üst sıralardaki yerini almasını sağlamak olduğunu belirten Akkurt şöyle konuştu:"İlk etapta ilk 20 daha sonra ise ilk 10'lara kadar akademik başarıyı arttırmayı hedefliyoruz. Amasya okul öncesine, proje yarışmaları, kitap okuma kampanyası ve okumaz yazmazların okur yazar hale getirilmesi gibi alanlarda çok iyi durumdadır. Gelecek yıllarda bu alanlarda başarılarımız artarak devam edecek. Akademik başarıda ise SBS ve ÖSS sınavlarında iller arasında daha üst sıralarda yer alması için yoğunlaşacağız.''