SBB Konservatuvarı yeni sezonu açtı

Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuvarı, Türk Cumhuriyet tarihinde kurulan ilk konservatuvar olmanın gururuyla yeni sezonu coşkulu bir açılışla başlattı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 1979 yılından bu yana sanatla iç içe geçen konservatuvarın, şehrin kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sunduğunu vurguladı. Doğan,

“Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuvarımızın, Türk Cumhuriyet tarihinde kurulan ilk konservatuvar olmasının gururunu yaşıyoruz! 1979’dan bu yana sanatla iç içe geçen yolculuğumuzu, bu sezon da görkemli bir açılışla sürdürmeye başladık.” ifadelerini kullandı. Konservatuvarın sadece bir eğitim merkezi değil, aynı zamanda Samsun’un sanatsal yaşamının kalbi olduğunu belirten Doğan, konserlerden tiyatro oyunlarına, resim sergilerinden halk danslarına kadar pek çok etkinlikle sanatın şehir geneline yayıldığını söyledi.

Başkan Doğan, köklü geçmişlerinden aldıkları güçle, birçok branşta ücretsiz kurslar aracılığıyla geleceğin sanatçılarını yetiştirmeye devam ettiklerini ifade etti. Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuvarı, yeni sezonda da çeşitli sanatsal etkinliklerle sanatseverleri buluşturmaya devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri