Samsun'un geleceği parlak

Turizm bilincini geliştirmek ve turizmi canlandırmak amacıyla 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri, Samsun'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Samsun'daki turizm

yatırımları, alternatif turizm alanları ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, "Konuya ilimiz açısından baktığımızda Karadeniz Bölgesi'nin Anadolu'ya açılan kapısı olan Samsun; kültür varlıklarıyla turizmde geleceği parlak olan bir ildir" dedi


Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla birlikte haftanın etkinlikleri başlarken, turizmin önemini anlatan Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, "Samsun uzun sahili ile deniz, kum, güneş üçgeninde turizme hizmet verdiği gibi, daha pek çok alternatif turizm potansiyelini de barındırmaktadır. Doğa turizmi, sportif turizm, macera turizmi, termal turizm, ornito turizmi yani kuş gözlemciliği, eko turizm, av turizmi ilimizde gün geçtikçe önemi artan alternatif turizm çeşitleridir" ifadelerini kullandı.

SAMSUN TURİZMİ HIZ KAZANACAK

Karadeniz Bölgesi'nin Anadolu'ya açılan kapısı olan Samsun'un doğal güzellikleri, dağları, ırmakları, değişik fauna ve florası, mavi ile yeşilin kucaklaştığı kıyıları, koy ve kumsalları, yaylaları, şelaleleri ve kültür varlıklarıyla turizmde geleceği parlak bir yer aldığını dile getiren Ünal, Samsun'daki turistlik bölgeleri şöyle sıraladı: "1997 yılında tanıtımına başlanan, Ladik Akdağ'da kış kayak merkezinde kayak yapılmaya başlamıştır. Havza ve Ladik Hamamayağı termal turizmi açısından gelişmelere sahne olmakta ve her iki merkezimiz de turizm yatırımcıları beklemektedir. Ayvacık turizm merkezi ilan edilmiş olup Vezirköprü için son aşamaya gelinmiştir. Bunların yanında, Bafra Asarkale Kaya Mezarları, Tekkeköy Mağaraları, Çakallı Taşhan, Terme Simeni Gölü çevre düzenleme çalışmaları proje aşamasındadır. Bunların hayata geçmesiyle Samsun turizmi hız kazanacaktır" diye konuştu. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan programa Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde çalışan personel ve öğrenciler de katıldı. Turizm Haftası nedeniyle Samsun'da il genelinde çeşitli etkinlikler yapılacak.

Zelfi VURAL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri