Samsun'u güzel günler bekliyor

Adnan Bahadır

            Kıran kırana geçen meclis üyelikleri aday listelerine giriş mücadelesi nihayet bitti. Listelere giren arkadaşlara başarılar diliyorum. Yanlış ya da doğru ne şekilde olursa olsun, listelerde yer bulan arkadaşlarımız şehrimize hizmet etmeleri halinde tarafımızdan takdir edileceği, ceplerine hizmet ettikleri takdirde ise kamuoyu ile paylaşacağımızı herkesin bilmesi gerektiği kanaatindeyim.

            Listelerin oluşması ardından, basına beyan veren Ak Parti il Başkanı Ali Akyüz, listelerde problem olmadığını, ufak tefek rahatsızlıkların dışında herhangi bir problemin olmadığını beyan etmiş. Çok güzel bir beyan, keşke dediği gibi olsa idi, herkes bu listelerden memnun olup, gönül rahatlığı ile oy verebilseydi.

            Listelerin yapısı, kimin neden listeye girdiği, arkasında kimlerin olduğu, hangi pazarlıklarla kimin listede yer aldığı, eğitim durumlarının ne kadar dikkate alındığı, kimlere satılan dairenin tapusu yerine listede yer verildiği, bilinmeyen enteresan akrabalık bağları sonucu kimlerin listelere dâhil olduğu konusunda çok daha detaylı bir biçimde önümüzdeki süreçte sizleri bilgilendireceğim.

            Bugünkü yazımda yapılan listelerle ilgili ortaya çıkan siyasi yapıyla ilgili sizleri bilgilendirdikten sonra, önümüzdeki süreçte olması kuvvetle muhtemel siyasi yapılanmayı sizlerle paylaşmayı uygun buldum.

            Geçen Ak parti il kongresinde küskünler hareketini temsil edip, il başkanının davranış biçiminden duydukları rahatsızlık sonucu bir araya gelen insanların %90"ına yakını, bugünkü il teşkilatını destekleyip, kazanmalarına vesile olmuşlardır. Ayrıca o günkü adıyla merkez ilçe başkanlığı ve başındaki İbrahim Sandıkçı canla başla kendisini ortaya koyarak Ali Akyüz"ü desteklemiş, milletvekillerinin çoğunluğu Ali Akyüz"den yana taraf olmuş, sadece bir milletvekili eski il Başkanından yana tavır koymuş ve bu destekleri yanına alan Ali Akyüz"de az bir farkla il başkanlığı koltuğuna oturmuştur.

            Bugün aradan geçen üç yıllık süreçte destek olanların tamamına yakını hayal kırıklığına uğramış, İl başkanı inisiyatifi elinden çıkarıp, Teşkilat Başkanı Adem Güney"in eline vermiş. Adem Güney ve Uğur Hacıkerimoğlu ikilisi de geçtiğimiz bir yıllık süreçte düğmeye basıp, organizasyonlara başlamış, bu organizasyonlar bilinçli olarak devam etmiştir. İlk olarak İsa Akman"ın başkanlık divanından alınması ile başlayan operasyonlar, benim disipline verilmemle devam etmiş, ardından ilçe başkanlıklarının atanması olayında istedikleri gibi süreci işletmişlerdir(yazılarımda uyarmama rağmen). Ardından belediye başkan adaylıklarında da arka planda bir takım pazarlıkların yapılması sonucu, istenilen adaylar genel merkezde kabul görmüş ve son olarak da operasyonun il genel ve belediye meclis üyeleri belirleme sürecinde istenenlerin tamamı yapılmıştır. Enteresan olan ise, il genel meclisinde istemediklerini devre dışı bırakabilmenin yolu olarak, eskilerin tamamını sildik mantığını geliştirmişler. Belediye meclislerinde ise, yok disiplin suçu alanları genel merkez istemiyormuş, yok falanca adamı istihbarat takip ediyormuş gibi yalanlar uydurarak, karşılarındakileri ikna edip, istediklerinin tamamını listelere yerleştirip, istemediklerini ise bir takım kulplar bularak devre dışı bırakmışlardır.

            Burada en çok hoşuma giden şey; bu tezgâhlar başladığında olacakları tek tek arkadaşlarıma anlatıp; yapmayın, etmeyin, gitmeyin arkadaşlar, burada bu insanlar yanlış yapıyorlar, onların amacı bizlerin arasını açıp, elimizdeki gücü zayıflatmak, ellerine imkân geçtiğinde ilk harcayacakları adamlar sizlersiniz dememe rağmen arkadaşlarımın o insanlarla nerede ise 24 saat beraber fırın önlerinde pideler yemekten, onlarla birlikte okey oynamaktan ve bir yaz boyu denize girmekten kendilerini alamamaları oldu. Gerek İbrahim sandıkçı, gerekse Hüseyin Bayraktar o listelerde olmayı her türlü hak eden arkadaşlarımız olmalarına rağmen, bahsettiğim 24 saat birliktelik yaptıkları arkadaşlarının itirazları ve birilerinin onlara destek vermeleri sonucu listelere girememişlerdir.

            Peki, önümüzde güzel günler var dememin nedenine gelince; mahalli seçimlerin ardından Atakum, İlkadım, Canik ilçelerinin kongreleri var. Devamında da il kongresi olacak. Ali Akyüz"e il başkanlığını kaybetmek için şunları şunları yapmalısın deyip, eline plan verilse, bu kadar hatayı yapması mümkün değildi. İlçelerde yapılan delegelere güvenip, ipin ucunu tamamen Adem güney"in eline verip, bu kadar kırıp dökmenin bedelini çok değil, 3–4 ay sonra ödeyeceğini unutmamalı. Sizin anlayacağınız, şu anda şer gözüken bazı uygulamaların önümüzdeki günlerde hayır olacağından endişe etmeyelim, zira şehrimizin yanlış insanların yöneticiliğinden kurtulması yakındır. İyi haftalar

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.