SAMSUNSPOR İZMİR'DEN ELİ BOŞ DÖNDÜ

Yılport Samsunspor, TFF 1.Lig'in dokuzuncu haftasında deplasmanda Menemenspor'a konuk oldu. Kırmızı-beyazlılar, mutlak 3 puan parolası ile çıktığı mücadeleden 3 haftadır kazanamayan İzmir ekibine karşı 3-2 mağlubiyetle ayrıldı.

Menemenspor ile Yılport Samsunspor, Menemen İlçe Stadı'nda karşı karşıya geldi.  Ev sahibi takımın gollerini 12. dakikada Ömer Şahbaş, 47'de penaltıdan Mazlum Demir ve 52. dakikada Ahmet Sagat attı.  Konuk ekibin golleri 27. dakikada Kevin Boli ile 56'da Tomane'den geldi.  Karşılaşmanın 80. dakikasında ise Karadeniz ekibinden Tomane ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı.  Sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılan Menemenspor puanını 11'e yükseltirken Samsunspor 11 puanda kaldı. 

Maça istekli başlayan kırmızı-beyazlılar rakibin direncini kırmak önde baskı yapan bir oyun anlayışı ortaya koydu. Ara pasları ile şans bulmak isteyen Yılport Samsunspor istediği fırsatı bulamadı. Menemenspor ise direkt paslarla hücumda etkili olmaya çalıştı. 11. dakikada ise kazandığı köşe vuruşunu iyi değerlendiren ev sahibi ekip Ömer Şahbaş ile skoru 1-0'a getirdi.

Golden sonra beraberlik için yüklenen Yılport Samsunspor Tomane ile yakaladığı fırsatı değerlendiremedi. Maç Menemenspor üstünlüğü ile devam ederken, Yılport Samsunspor'da 27. dakikada şut fırsatı bulan Diomande topu filelerle buluşturarak durumu 1-1 yaptı. Kalan dakikalarda iki takım da gol fırsatları yakalasa da eşitlik bozulmadı ve devre arasına 1-1 beraberlikle girildi.

TOMANE TAKIMINI 10 KİŞİ BIRAKTI
İkinci yarıya istekli hızlı ve başlayan ev sahibi Menemenspor 47. dakikada İbrahim Rasheed ile penaltı kazandı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen kaptan Mazlum Demir, takımını 2-1 öne geçirdi.  Golden sonra yüklenmeye devam eden ev sahibi ekip 52. dakikada 3. golü de buldu. Hızlı gelişen atakta topu önünde bulan Ahmet Sağat, kaleciyle karşı karşıya yaptığı vuruşla durumu 3-1'e getirdi.  Kalesinde bir anda iki gol gören Yılport Samsunspor, şoku erken atlattı. 56. dakikada ceza sahası karambolünde topu önünde bulan Tomane, yaptığı sert vuruşla skoru 3-2 yaptı.

Temponun oldukça arttığı mücadelede 3-2'lik skordan sonra Yılport Samsunspor beraberlik için yüklenirken 80. dakikada Tomane, orta sahada rakibin kritik atağını kesmek adına yaptığı müdahale ile ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Kalan dakikalarda direnci düşen Yılport Samsunspor üzerine gelen ev sahibi Menemenspor skor üretemedi.

Maçta başka gol olmayınca mücadele 3-2 Menemenspor üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla birlikte Yılport Samsunspor 11 puanda kalırken Menemenspor ise 11 puana ulaşarak mağlup ettiği rakibiyle puanını eşitlemiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAMSUNSPOR Haberleri