Samsun'da 39. Ahilik Haftası törenle kutlandı

Samsun'da 39. Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen törende ilin ahisi, kalfası ve çırağı seçilenlere kaftan giydirildi.

Saathane Meydanı'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisiyle devam etti.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, törende yaptığı konuşmada, Ahi Evran'ın 13. yüzyılda temellerini attığı ahilik teşkilatının ticareti doğruluk, dürüstlük ve dayanışma gibi ahlaki değerlere dayandırarak asırlar boyunca erdemli nesillerin yetişmesine, birlik ve beraberliğin tesis edilmesine öncülük ettiğini söyledi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan da Ahilik Haftası'nın esnaf ve sanatkarlar ile kent için hayırlı olmasını diledi. Programa İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Hızır, MHP İl Başkanı Burhan Mucur ile esnaf, sanatkarlar ve vatandaşlar katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri