Samsun Atakum'da fırtınadan bazı kurum ve iş yerlerinin çatıları göçtü. Yerler buz tabakasıyla kaplandı. Hayat adeta felç oldu. Vatandaşlar buzlu kaldırımlarda zorlukla yürümeye çalıştılar. Okulların 15 günlük sömestir tatilinde olması öğrenciler ve vatandaşlar için bir eğlence kaynağı olup kardan adam yapmakla, buzlu sokaklarda kaymakla karın keyfini çıkardılar.
En büyük sıkıntıyı ise hastanelede yatanların aileleriyle yakınları, özellikle yaşlı vatandaşlarımız yaşadı. Atakum'da 3 gün sürekli yağan aşırı kar nedeniyle çöpler birikti. Yollar kardan ve buzdan kapandı. Buz yığınlarını temizleyen kepçeler belirli yerlere karları taşıyınca Atakum ve Türk-İş' te adeta dev kar tabakaları ve yığılımı oldu.
3 Şubat Cuma günü Atakum Belediyesi'ne bağlı kepçeler Mimar Sinan ve diğer bazı bölgelerde karlı ve buzlu yolları açmaya çalıştı. Kısacası Samsunlu ve Atakumlular 27 yıldır bu kadar yoğun yağan bir kar gördüklerini belirttiler.
Bu arada ilk gün kardan çalışmayan tramvaylar; raylardaki buz ve karların ekiplerce temizlenmesinin ardından yeniden ulaşıma açıldı.