ŞAMPİYONLUK HESAP İŞİ

Erdal Cansu

 

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele veren Yılport Samsunspor şayet şampiyon olmayı kafasına kesin koydu ise hep beraber oturup hesap yapmak zorundayız. Öyle bir ligde oynuyoruz ki bu ligde oynayan bütün takımlar kuvvetlisi ve zayıfı ile büyük Samsunspor’u yenebilmek için sahada basmadık yer bırakmıyorlar.

 

Samsunspor’u yenmek onlara unvan kazandıracakmış gibi geliyor. Yolun sonu görünüyor. İnce ve sık dokuyarak iyi bir hesap ortaya çıkararak hata yapmadan içerde ve dışarda maç kaybetmeden bu haftadan sonra emin adımlarla yolumuza devam etmek zorundayız.  Benim bu önerilerimi Yılport Samsunspor başkanı ve yönetimine teknik direktör İsmet Taşdemir’e duyuru olarak hatırlatmak isterim.

 

Geride kalan 22 haftalık periyodun ardından Samsunspor ligde 4. sırada yer alıyor. Kimilerine göre bu kadar transfer, harcama ve taraftar gücüne rağmen bu takımın 4. sırada olması karamsarlığa neden oluyor. Kimilerine göre aradaki puan farkının az olması ve Samsunspor ’un gerek camia olarak gerekse taraftar baskısı olarak büyük kulüp olduğu için galibiyet serileri sonrası bu takımın şampiyon olacağına inanılıyor.

 

Benim de kişisel düşüncem şu; Bu takım elindeki futbolcu topluluğu ile bu ligde mücadele edecek iki takım çıkartır. Kadro kalitesi rakiplerimize göre çok çok üstün. Ancak bu durumunda elbette dezavantajı var. Eldeki futbolcu sayısı ne kadar çok olursa tercih sayısı o kadar sıkıntılı bir durum oluyor. Bu nedenle her hafta oyuncu değişikliği ya da sahaya sürülen ilk 11’ler de taraftarın şaşıracağı durumlarda ortaya çıkıyor. Bana sorarsanız Samsunspor Teknik direktörü İsmet Taşdemir hocam kafasındaki ilk 11’i sahaya istediği şekilde monte ederse bu takım rakiplerine bakmadan ligin son haftasında Sakaryaspor maçına şampiyonluk kupasını almak için çıkar.

 

Konsantrasyon, sahada sonuna kadar mücadele etmek, taraftarın coşkusuyla birlikte içeride dışarıda fark etmeksizin rakibine kaliteni ve gücünü göstermek Samsunspor ‘un şampiyonluk sorusunun cevabı tam olarak bence Samsun halkı olarak gönülden destekleyerek vermemiz gerekmez mi? Yüce Samsun taraftarı içerde dışarda takımını hiç yalnız bırakmadı ki. Ben de gazetem adına bu sezon Yılport Samsunspor ‘un içeride ve dışarda ilerlemiş yaşıma rağmen soğuk kar yağmur kış demeden sürekli takip eden spor yazarı olarak deplasmanda takımlarını desteklemeye gelen taraftarları objektifimle tespit ederek yıllardır spor yazarlığını yapmaktan onur duyduğum gazetem Denge ’de yayınlayan bir kişi olarak bu taraftara takımlarına sahip çıktıklarının şahidiyim. Şayet şampiyon olacaksak bulunduğumuz ligden biran evvel kaçıp gitmemiz için bu takıma şehir olarak destek vermek zorundayız.

 

HER ŞEY BÜYÜK SAMUNSPOR İÇİN!

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.