Dün öğle saatlerinde İstiklal Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, 'Özür yetmez, istifa et! tacize, tecavüze, şiddete karşı yaşasın kadın dayanışması' yazılı pankart açarak 'Hepimiz Rojin'iz! diye slogan attı. Eyleme, 78'liler Dernek Başkanı Ayten Kutlu, Halkevleri Başkanı Nuray Erçağan, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ahmet Kesik, TTB, Barış Girişiminden Kadınlar, Kadın Emeği Kollektifi, ÖDP, SP, Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifleri katıldı.
İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR
Bir gazetede köşe yazarı olan Serdar Turgut'un 24 Ekim tarihli 'PKK Teröristi Olmadığıma Pişmanım' başlıklı yazısında Rojin il ilgili yaptığı açıklamaları protesto eden kadın eylemciler Turgut'u istifaya çağırdı.
ERKEK EGEMENLİĞİNE SON
Eylemde konuşma yapan Gençlik Muhalefeti üyesi Gizem Altunkaya, Rojin'in Turgut'a açtığı davanın takipçisi olacaklarını ifade ederek, Türkiye'deki tüm kadınları bu durumu protesto etmeleri için çağrıda bulundu. Altunkaya, Turgut'un açıklamaları için, binlerce yıldan bu yana süregelen erkek egemen zihniyetinin en aşağılık örneği olarak bahsetti. Yaklaşık 30 dakika eylem sonrası kadın eylemciler sorunsuz olay yerini terk etti.
Ercan ÜSLÜ