Rahmi M. Koç Müzesi, Çocukları Sergi Gezmeye Davet Ediyor

Rahmi M. Koç Müzesi'nde çocukları yarı yıl tatili boyunca renkli sergiler bekliyor.

“Hayallerle Dolu Küçük Evler Sergisi” ve “Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi” yarı yıl tatilinde çocukları hem eğlendirecek hem de hayalgüçlerini zenginleştirecek.

Rahmi M. Koç Müzesi, tarihte oyuncak, koleksiyon objesi, hobi malzemesi, vitrin süsü olarak kabul edilmiş minyatür evlerden oluşan “Hayallerle Dolu Küçük Evler Sergisi” ve çocuk edebiyatının usta kalemi Yalvaç Ural'ın 1901-2014 yılları arası üretilmiş, teneke otomat oyuncaklardan oluşan “Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi” ile çocukları yarı yıl tatilinde müzeye bekliyor.

Farklı Hayatlar Farklı Evler
Rahmi M. Koç Müzesi'nin yirminci yılı için özel olarak oluşturulan ve tarihte oyuncak, koleksiyon objesi, hobi malzemesi, vitrin süsü olarak kabul edilmiş minyatür evlerin yer aldığı “Hayallerle Dolu Küçük Evler Sergisi” çocukları renkli bir dünyaya davet ediyor. 16 Haziran 2015 tarihine kadar sürecek sergide, 19'uncu yüzyıldan itibaren üretilmiş İngiliz, Alman, Fransız ve Amerikan yapımı bebek evleri yer alıyor.

Ziyaretçilerin, bebek evlerinin renkli tarihine şahitlik edeceği sergide; oyuncak, süs veya hobi eşyası olarak tercih edilen ve minyatür şekilde tasarlanmış evler, içlerindeki küçültülmüş mobilyalar ve oyuncak bebeklerle dekore edilmiş olarak sunuluyor.

'Hayallerle Dolu Küçük Evler' sergisinde, Ruby Gibs için 1880 yılında yapılan ahşap Ruby Villa ve Viktorya Dönemi eseri olan ahşap ve baskılı kağıttan Marküteri Villa veya 1910 yılında Alman Moritz Gottschalk tarafından sayfiye evi olarak tasarlanan Gottschalk Bebek Evi gibi farklı hayat tarzınlarını anlatan eserler yer alıyor.

Fenerbahçe Vapuru'nda Kalıcı Bir Müze Sergi
Rahmi M. Koç Müzesi Fenerbahçe Vapuru'nda sürekli sergilenen “Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi”nde ise Yalvaç Ural'ın 1951 yılından beri topladığı oyuncak koleksiyonu sergileniyor. Ural'ın merakı 1951 yılında babasının eve getirdiği teneke bir polis otomobili ve “Jumbo” adlı bir teneke fille başlıyor. Toplanıp kutulanan, denklenen yataklar arasında tam 10 ev gezerek bugüne geliyor bu oyuncaklar. Ve Yalvaç Ural, altmış yıl boyunca küçük bavulunda, atandıkları her kasabaya, kitaplarıyla birlikte taşıyor onları. Koleksiyon, oyuncak severler tarafından bağışlanan yeni oyuncaklarla da çeşitlenip zenginleşiyor. (DHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KÜLTÜR SANAT Haberleri