Proje hazırlayacak eleman yok

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Genel Sekreteri ve Hibe Fonları Uzmanı Yaşar Bıyıklı, Kalkınma Ajanslarına proje hazırlayacak eleman konusunda sıkıntılar yaşandığını söyledi

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) ve Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD)'nin ortaklaşa düzenlediği “KOBİ'ler İçin Uluslararası ve Yerel Fon Kaynakları” konulu bir toplantı Rize'de gerçekleştirildi. Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Genel Sekreteri ve Hibe Fonları Uzmanı Yaşar Bıyıklı'nın konuşmacı olarak katıldığı ve RİSİAD toplantı salonunda gerçekleştirilen programa RİSİAD üyesi sanayici ve işadamları katıldı.
KALKINMA AJANSLARI EKLENDİ
Türkiye'ye tahsis edilen AB fonları başta olmak üzere uluslararası ve yerel fonların her geçen gün artmakta olduğuna dikkat çeken KASİF Genel Sekreteri Bıyıklı, AB'nin dışında ülkemizde KOBİ'lere destek sağlayan KOSGEB, İGEME, İŞKUR ve benzeri çok sayıda kuruluş bulunduğunu, son olarak bu kuruluşlara Kalkınma Ajanslarının da eklendiğini hatırlattı.
FONLARIN BÜYÜK KISMI HAZİNEYE DÖNÜYOR
Bıyıklı, "Bu fonlarının önemli bir bölümü her yıl sonu hazineye geri dönmektedir. Şimdi ise Kalkınma Ajansları fon sağlamaya başladı. Söz konusu fonları alamamamızın en önemli nedeni, proje hazırlayacak insan kaynağı eksikliğidir. Uluslararası ve yerel hibe programlarından daha fazla fon almak için, kamu kurumu, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşu ve özel sektörün daha fazla işbirliği yapması, özellikle de hibe fonlarına yönelik proje yazacak kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir” dedi.

GÜNCEL Haberleri