Dün, Konak Sineması önünde gerçekleşen eyleme Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası da destek verdi. Konak Sineması önünde toplanan yaklaşık 60 kişilik grup adına açıklamada bulunan KESK Dönem Sözcüsü ve SES Samsun Şube Başkanı Süleyman Bal, geçtiğimiz haftalarda eğitim haklarına sahip çıkma adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörler ile yaptığı toplantıyı protesto etmek isteyen üniversite öğrencilerine, acımasızca müdahale edildiğini ve gencecik insanların kadın ve erkek ayrımı yapılmadan polis tarafından yerlerde sürüklendiklerini anımsattı.
BAŞBAKAN ERDOĞAN TERÖR EYLEMİ OLARAK NİTELENDİRİYOR
Yapılanlar yetmezmiş gibi gözaltına alınan öğrencilerin sağlam girdikleri polis merkezlerinden suratları dağıtılmış ve gözleri morarmış bir şekilde çıktığını belirten Bal, "Kendisine yönelik en ufak bir protestoya dahi tahammül gösteremeyen siyasi iktidar anlayışı, her eylemde sokakları kana bulamakta bir sakınca görmemektedir. En doğal demokratik tepkilere yani kendi gençlerine aşırı şiddet gösterebilmektedir. 'Polis görevini yaptı' ifadesini kullanan siyasal iktidarın Başbakanı onun yardımcısı ve İçişleri Bakanı, bu açıklamaları ile demokrasi anlayışlarını kamuoyuna göstermişlerdir. Ne yazık ki, bu ülkenin siyasal iktidarını temsil eden Başbakanı, ülkenin gençlerinin geleceklerine sahip çıkmak adına sergiledikleri demokratik tepkileri daima yasa dışıymış hatta terör eylemiymiş gibi göstermeyi ve kamuoyunu yanıltıp etkilemeyi bir alışkanlık haline getirmiştir" ifadelerini kullandı.
KOLEKTİFLER: "YUMURTALAR TÜKENMEZ"
Öte yandan, Konak Sineması'nın önünde gerçekleşen eylemde Öğrenci Kolektifleri, önceki gün Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde gerçekleşen yumurtalı eyleme de atıfta bulunarak ellerinde tuttukları yumurtalar ile "Bu yumurtalar asla tükenmez, bu mücadele de bitmez" diye slogan attılar. Grup basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.
Zekeriya FIRAT
Polis müdahalesine tepki
Samsun'da geçtiğimiz günlerde 14 STK'nın bir araya gelerek oluşturduğu "Demokrasi Bloğu" rektörlerle Başbakan Erdoğan'ın buluşmasına tepki gösteren ve polisin sert müdahalesi ile karşı karşıya kalan öğrencilere Dünya İnsan Hakları Günü'nde yaptıkları eyle
İlk yorum yazan siz olun