Patronlarını öldürüp, cenazesinde ağladılar ...

Adana'da işadamı Ali Yasin Sönmezler'i başına demir boru ile vurup öldürdükten sonra domuz bağı ile bağlayıp çuvala koyarak çöplüğe attıkları tespit edilen katil zanlılarının cenazesine katılıp, aile fertleriyle birlikte taziyeleri kabul ettikleri ortaya

dYenidam Mahallesi Yeşilova Sulama Birliği yakınındaki tarla içinde Türkiye Jokey Kulubü'ne ait hayvan dışkılarının atıldığı çöplükte 28 Ağustos'ta domuz bağı ile bağlı bir erkek cesedi bulundu. Başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirlenen ve elleri ile ayakları iple bağlanıp, yüzüne havlu basılıp koli bantıyla bantlandıktan sonra çöpe atılan cesedin 2 Ağustos'ta kaybolduğu Cumhuriyet Savcılığı'na bildirilen Sönmezler Saç Profil Şirketi sahibi işadamı Ali Yasin Sönmezler'e ait olduğu belirlendi.

Adli Tıp Kurumu'nda DNA testi için bekletilen Sönmezler'in cesedini, eşi kolundaki saati, iç çamaşırı ve ayakkabılarından teşhis etmişti. Sönmezler'in katillerini bulmak için ortak çalışma başlatan polis ve jandarma ekipleri, ödenmeyen çeklerle ilgili 3 milyon YTL'ik icra işlemi başaltılması üzerine soruşturmayı bu yöne de kaydırdı.



İncelenen borç çeklerindeki imzaların sahte olduğu ve muhasebe elemanı G.K. tarafından atıldığı ortaya çıktı. Gözaltına alının G.K., patronu Sönmez'i arkadaşı ustabaşı A. A. ile birlikte öldürdüklerini itiraf etti. Jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, nöbetçi mahkemede kendilerini Ali Yasin Sönmezler'in eşi Ş.'nin azmettirdiğini söyledi. Bu itiraf üzerine gözaltına alınan Ş. Sönmezler de cinayeti azmettirmek suçundan bugün tutuklandı.


Ali Yasin Sönmezler'in Buruk Mezarlığı'ndaki cenaze töreni sırasında çekilen görüntülerde katil zanlıları G. K. ile A. A.'nın da yer alması dikkat çekti. Soruşturmayı yapan jandarma ve polis tarafından da izlenen cenaze sırasında Sönmezler'in oğlunun her iki koluna giren G. K. ile A. A. sarılıp, teselli etmeye çalışıp, yakınlarıyla birlikte gözyaşı döküyor. Aile fertleri gibi taziyeleri kabul ederken görüntülenen G.K. ile A.A., "O bizim babamız gibiydi. Nasıl kıydılar? Kimler kıydı?" diyerek ağlarken görüntülendi.


Cinayeti azmettirmek suçundan tutuklanan işadamının eşi ise cenaze sırasında gözyaşlarına boğulup, 'Şehidim, kanın yerde kalmayacak. Komiserim kocamın katillerini bul. Kanını yerde bırakma' diye feryat etmiş.







Haberleri