Özlenen tat üretimde

Samsun'da özlenen tat üretime geçti, çiftçilerin yüzü güldü.



Samsun'da en son 20 yıl önce üretilen pascal cinsi karpuz, Bafra ve Çarşamba'da üretime başladı. Konu ile ilgili konuşan Ziraat mühendisi Serdar Dermircan " Bölgemize bu yıl ilk defa dikilen pascal f1 karpuz çeşidinin 20 yıl önce üretilen siyah karpuza benzeyişi üretici ve tüketici tarafından hızlı bir şekilde beğeni kazanmasına sebep oldu." dedi

ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Demircan, "Tüketici tarafından tat, aroma olarak ifade edilen pascal f1 karpuz çeşidi, Bafra ve Çarşamba ovalarında geniş olmak üzere Türkiye nin genelinde denemeleri kurulmuş olup verimi adaptasyonu ve tadıyla ön plana çıktı.Önümüzdeki yıl karpuz pazarından ciddi pay alması beklenen pascal f1'in pazar değeri diğer çeşitlere göre 2-2,5 katı yüksek fiyatla satılmaktadır. 2- 2,5 kat fiyatla satılan bu karpuz üreticinin yüzünü güldürmştür.7-10 kg arasında değişen pascal f1 karpuz çeşidi erkenci olup, tam bir aile karpuzudur." şeklinde konuştu

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

BÖLGE ve İLÇELER Haberleri