Özel İdare'den toplumcu çalışmalar

İl Özel İdaresi, "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında yol, su şebekelerinin yapım, onarımı ile kaldırım çalışmaların yapılması, köprülerin boyanması ve korkuluklarının yapılması projelerini tamamladı

Tamamlanan bu projelerin ardından, alımı gerçekleştirilen elemanlar ilçelerde işbaşı yaptı. Program kapsamında İl Özel İdaresi'nin yatırım programında yer alan yol, su şebekelerinin yapım, onarımı, kaldırım çalışmaları rehabilitesi ve tahrip olan yollarda asfaltlama, yama çalışmaları ile köprülerin boyanması, korkuluklarının yapılması için 30 işçi personel istihdamı sağlandı.

MADDİ DESTEK OLANAĞI SAĞLANDI

İl Özel İdaresi'nin hizmet alanına giren 5302 sayılı yasa gereğince belediye mücavir alan dışında kalan yerlerde verilen kamu yararına yönelik yol, su şebekelerinin yapım, onarımı ve kaldırım çalışmaları ile köprülerin boyanması, korkuluklarının yapılması konusundaki hizmetlerin daha sağlıklı verilebilmesi ve halkın bu hizmetlerden en iyi şekilde yararlanması amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Yetkililer, şunları kaydetti, “İşsizliğin yoğun olduğu bu dönemlerde ekonomik kriz nedeniyle işten atılan ve işsiz durumda bulunan işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan, toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan bu programlarla, geçici iş imkanları sağlanarak, belli bir süre için maddi olarak desteklenen katılımcıların çalışma ortamına alışarak; mesleki eğitim, iş tecrübesi ve disiplininden kopmaması, aynı zamanda kamu yararına bir faaliyet gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır”

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Samsun Özel İdaresi, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ve Türkiye İş Kurumu iş birliğinde gerçekleştirilen çalışmaların 6 ay süreceği ve bu süre içinde işçilerin merkez ve bağlı muhtelif köy yollarının rehabilitesini yaparak tahrip olan yollarda asfaltlama, yama ve köprüleri boyama çalışması yapacakları söylendi.

GÜNCEL Haberleri