ON İKİNCİ ADAM NEREDE ?

Kıvanç Özpıçak

ON İKİNCİ ADAM NEREDE ?

12’nci adamın olmadığı bir sahada, hem de kendi mabedinde 11 kişiyle lideri yeniyorsan, senin yanında olmayan 12nci adama yazıklar olsun diyerek, hakem İlker MERAL'ın doksan dakika da göstermediği kırmızı kartı sanırım 12nci adama göstermek lazım. Bunun bahanesi ve mazereti olamaz, hem süper ligi isteyip, sosyal medyada edebiyat parçalıyorsun, sonra ilk iki için çok önemli olan bu maçta, mabedine gelmiyorsun ve bilgisayarının klavyesinde '''KAHROLSUN PASSOLİG '' havaları atıyorsun.. Deplasmanlar da  bile daha çok taraftara oynayan bu takımı bazı taraftar grupları hak etmiyor sanırım !!!!

Onbirinden 8 eksikle sahaya çıkan ve maçın 15nci dakikasında sakatlanıp oyundan çıkan Marko Simiç'le birilikte eksik sayısı 9 çıkan Kayseri spor, ilk dakikalarda oyunu kendi 1 ve 2nci bölgelerinde kabul edip, uzun toplarla kontra ataklar yapmaya çalıştılar ama Samsun spor orta alanı ve defansının maça çok iyi konsantire olmalarından dolayı, rakibe  bu kontra atak fırsatını vermediler.İlk 20 dakikada orta alandaki topçuların 3 kere pozisyona soktuğu yeni transfer İvanov'un bu pozisyonlarından faydalanamaması bazı arkadaşların negatif görüş belirtmesine neden olduysa da, bence bu topçu, doğru zamanda doğru yerlerde olduğu için önümüzdeki diğer maçlarda bize çok puan kazandıracak sanırım. Eğer hep böyle forvet arkası oynamaya devam ederse.. Sol açıkta biraz eksik kalan ve pozisyon icabı  zaman zaman içeri dönerek oynayan Ofeodu, 41nci dakikada Musa’nın ortasında rakip defansın arasına girip kazandırdığı golle ( 1 - 0 ) takımının kendine güveninin yerine gelmesini sağladığı halde oyundan çıktığı 88 nci dakikaya kadar, kendine güvenini sağlayamayarak çok eksik kaldı sol tarafta.

İkinci 45 de aynı onbir, aynı sistem ve aynı tempoyla oyuna başlayan Erhan hoca ve ekibinin maçı kazanma hırsı bu yarıda da devam etti. Forvet arkası oynayan İvanov'un zaman, zaman asıl mevkisi olan sol açığa doğru kayarak, bu kanatta Ofeodu ile oyun içinde terse düşmesi, sanırım hocanın da dikkatini çekmiş olacak ki 62nci dakikada İvanov- Eren değişikliği  yaparak, bu dakikadan sonra forvet arkasında Eren TOZLU görev yaptı. Erhan hocamın tek hatası Ofeodu - Mustafa değişikliğinin 88 de  değil de  daha erken bir dakikada yapmaması oldu. Bence sahanın görünmeyen ve gösterişsiz oynayan iki adamdan biri olan Sezer'in zaman zaman ileri çıkışları sonucu 80 de ortaladığı mükemmel topa, diğer süper oynayan Taha'nın kafa vuruşu ile durum ( 2 - 0 ) olunca 30 olan puanımız 33 çıktı. Ve ben geçen hafta, en kötü haliyle yakaladığımız Bolu'da kaybettiğimiz 2 puana şimdi daha çok yanıyorum... Samsunspor PTT 1.Lig'in 21'inci haftasından kendi evinde ağırladığı lider Kayserispor 2-0 mağlup ederek büyük bir zafere imza attı. Samsunspor dün oynadığı karşılaşmada  kendi evinde galip gelerek Kayserispor'u mağlup eden Samsunspor evinde hanesine 3 puanı yazdırmayı başardı. Kırmızı Beyazlılar fırtına gibi başladığı maçta sevinen taraf oldu.

HIRSLARIYLA KAZANDILAR!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.