OMÜ TIP FAKÜLTESİNDE HİZMET

Sami Kesmen

Yıllara damgasını vuran OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi; hem Samsuna, hem de Karadeniz Bölgesiyle, Orta Anadolu’ya hizmet vermektedir. Yetiştirdiği doktorlarla da ülkenin her yerinde sesini ve nefesini hissettirmedir. İlk defa Üniversiteye başladığım 1982 yılında gitmiştim OMÜ Hastanesine. Dinlendirici gözlük almıştık yapılan muayenenin sonucunda. 

O zamanlar hastane, bugünkü Fizik Hastanesinin bulunduğu İlkadım İlçesi Reşadiye Mahallesindeydi. Üniversitenin ve dolayısıyla üniversite hastanesinin Samsuna hizmet vermeye saylaması 40-50 yıllık bir geçmişe dayanmaktadır. Samsunlu olmamız, Samsunda 35 yıl Devlet Memuru olarak görev yapmamız ve OMÜ öğrencisi olarak fakülte tahsilimizi tamamlamamız nedeniyle; üniversite ve hastane hakkında hem tecrübelerle, hem de eş dosttan dinlediklerimizle ilgili bir çok bilgiye sahip olduk süreç içerisinde.

Üniversitenin neredeyse bütün rektörlerini tanımış olduk bir vesile, son 10-15 yılını da çok yakından takip etme fırsatımız oldu. Gerek basın ve yayınla olan ilgimiz, gerek yapmış olduğumuz işimiz ve gerekse ikili hukukumuz nedeniyle son üç rektörümüzü daha yakından tanıyorum. Gerek Hüseyin Akan hocam, gerek Sait Bilgiç hocamı ve hizmetlerini biliyorum. Şimdiki rektörümüz Prof. Dr. Yavuz ÜNAL hocamızı daha da yakından tanıyorum. Her üç rektörümüzün çalışmalarını hem takip etmemiz nedeniyle, hem de onların anlatmalarından ötürü biliyorum. 

Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Prof. Dr. Sait Bilgiç hocalarımızı televizyon programıma davet ederek, hizmetlerini kamuoyu ile paylaşma fırsatını da bulmuştuk. Bu süreçlerde; muayene, teşhis ve tedavi için OMÜ Hastanesine zaman zaman gitmiş, zaman zaman da hastalarımızı götürmüş olduk. Hastanenin fiziki, idari ve sağlık açısından sunmuş olduğu hizmetlerle alakalı olarak kanaatimizi oluşturacak tecrübelere sahip olduk.

Kardeşimin göz problemi nedeniyle son günlerde üniversite hastanesine yine sık sık gider olduk. Geçmişle mukayese etmemek kaydıyla, bu günlerde seri ve disiplinli bir çalışma gayretinin olduğuna şahidiz. Her kademedeki personelin seri bir çalışma içinde olduklarını, işlerini savsaklamadan her kesin birbirine yardımcı olmaya çalıştığını, hastalarla ilgide ve hasta yakınlarına karşı davranışlarda geçmişe göre göze çarpan ve kayda değer güzelliklerin geliştiğini gördük. Binanın fiziki yapısı eskimiş olsa bile; temizliği, tertip düzeni ve hizmete cevap verecek şekilde kullanılması; personelin çalışkanlığını teyit eden görüntüler oluşturmaktadır. 

Pandemi nedeniyle alınan tedbirlerin kavga ve tartışmalara neden olmadan çok ikna edici bir usul ve üslupla uygulanması da ayrıca kayda değer bir yaklaşım oluşturmaktadır. Yüksek sayıda hastanın ve yakınlarıyla birlikte belki on binleri bulan insan girişinin, her hangi bir şikayetin konusu haline gelmemesi işlerin ne kadar yerinde ve uygun yürütüldüğünü anlatmak için yetecektir.

Hastamızla yakından ilgilenen Prof. Dr. İnci GÜNGÖR hocamızı, bir defa da bu köşemizden tebrik ediyorum. İkna edici bilgilendirmesi, halkın anlayacağı dil ile sorunu izah etmesi, yapılacak işlemlerin ve takip edilecek sürecin yöntemini sabırla anlatması, konunun ve durumun anlaşılması için hiç sıkılmadan defalarca aynı sorulara cevap vermeye gayret etmesi, bunları yaparken de nezaketini hiç bozmayıp, inceliğini muhafaza etmesi gerçekten de takdiri hak eden bir yaklaşımdır. Neredeyse tüm personelde gördüğümüz sıcak yaklaşımlar nedeniyle üniversite idaresini tebrik ediyoruz. 

Başhekim Yardımcısı Mustafa Yasin Selçuk hocamızın idari işlere olan hakimiyeti de gözümüzden kaçmamıştır. Şahit olduğumuz bu güzellikleri siz değerli okurlarımızla paylaşmamız, hizmet eden her kademedeki kadro personeline teşekkür ve siz değerli takipçilerimizi bilgilendirme amaçlıdır. Bu güne kadar hastaneden istifade eden vatandaşlarımızın karşılaştığı bir takım sorunlar olmuşsa bile, bu sorunların bundan sonra olmayacağı kanaatini taşımaktayız. 

Üniversite rektörlüğüne yeni atanan Prof. Dr. Yavuz ÜNAL hocamızın disiplinli ve çalışkan kişiliğinin, başta hastane olmak üzere üniversitenin tüm kademelerine yansıdığını görmekten mutluluk duymaktayız. Samsuna hizmet için oluşturduğu ve uygulamaya koymak için planladığı projelerinin de insanımız için hayırlı sonuçlara dönüşeceğine inanıyoruz. Kurmayı düşündüğü “Göz Bankası”nın, sadece Samsun’a değil tüm ülkeye hizmet sunacağını düşünüyor, hizmetlerinde başarılar diliyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.