Okullarda beyaz bayrak yarışı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından ortak yürütülen 'Temiz Okul, Sağlıklı Okul Projesi' kapsamında Namık Kemal Lisesi, 23 Nisan ile Yunus Emre İlköğretim Okulu'na beyaz bayrak verildi

Yunus Emre İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, İlkadım İlçe Kaymakamı Zafer Orhan, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Sağlık İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdür Davut Numanoğlu, İlkadım İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Namık Kemal Lisesi, 23 Nisan ve Yunus Emre İlköğretim Okulları ile ilgili tanıtım slaytlarının gösterilmesinin sonrasında okul müdürlerine beyaz bayrak ve belgeleri verildi.

HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ
Törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, 'beyaz bayrağın' hijyende kalite anlamına geldiğini belirterek "Çok önemli olan bu projede Samsun'da beyaz bayrak alan okul sayısının her geçen gün artması bizleri de oldukça mutlu ediyor. Sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için mutlaka okullarımızdaki ortamın çok hijyen olması gerekiyor. Bu noktada Sağlık Bakanlığımız ile yaptığımız ortak çalışma kapsamında ilimizdeki okullarda beyaz bayrak alabilmek için sürekli çalışmalar yapılıyor. Bunlar olumlu ve sevindirici gelişmeler" dedi.

BEYAZ BAYRAKLI OKUL SAYISI ARTACAK
İlkadım İlçe Kaymakamı Zafer Orhan ise, sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak için herkesin sorumluluğunun bulunduğunu dile getirerek şunları söyledi: "Şu an ilçemizdeki 85 eğitim kurumumuzun yüzde 10'u 'beyaz bayrak'a sahip. Tabi bu güzel bir oran. Ama biz bardağın boş tarafından baktığımızda bu oranın daha da yükseltilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu sayının daha da artması için gereken bütün çalışmalar yapılacaktır."

Yaprak Koçer


GÜNCEL Haberleri