Okul öncesinde büyük başarı

Milli Eğitim İl Müdürü Nevzat İspirli, "Okul öncesi eğitimi Samsun'da yüzde 68'lere taşıdık" dedi.

İspirli, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Samsun'da okul öncesi eğitim alan çocuk sayısının artırılması için büyük çaba gösterdiklerini bildirdi.
Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okul öncesi eğitimin öneminin farkında olduklarını, bu nedenle de okullaşma oranını artırmak için tüm imkanları kullandıklarını anlatan İspirli, "7 yaş geç" sloganıyla yola çıktıklarını bildirdi. "Çocuğun zihninin en iyi şekillendiği yaş 4 yaştır" diyen İspirli, şunları kaydetti: "Bir çok veli okul öncesi eğitimi desteklemeyerek çocuğunun 4-5 ve 6 yaşını heba ediyor. Biz de bu durumu ortadan kaldırmak için adeta seferberlik ilan ettik ve çalışmalarımız sayesinde okul öncesi eğitim konusunda önemli gelişmeler kaydettik. Okul öncesi eğitimi Samsun'da yüzde 68'lere taşıdık. Amacımız, bu rakamı yüzde 100'lere çıkarmaktır."


EN BÜYÜK DESTEĞİ VALİ'DEN GÖRDÜK
Bu konuda en büyük desteği Vali Hasan Basri Güzeloğlu'ndan gördüklerini de vurgulayan İspirli, en önemli hedeflerinin okul öncesi eğitimi ücretsiz hale getirebilmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Amacımız okul önce eğitimden herkesin yararlanabilmesi. Bu eğitimi ücretsiz hale getirmeye çalışıyoruz. Şu anda alınan cüzi miktarlar öğrencilerimiz için çalıştırılan yardımcı elemanların ihtiyaçlarını karşılıyor. Ama velilerimiz şunu da bilsinler bu sene fiyatlarımız geçen yıl ki fiyatlardan farklı olmayacak. Biz bu ücretleri de almamak için çalışma yapmaya devam ediyoruz."

GÜNCEL Haberleri