Öğrencilerimiz kadar heyecanlıyız

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, TVNET ekranlarında yayınlanan ‘Tercih Rehberi’ ve Radyo Başakşehir’de yayınlanan ‘Tercih Meselesi’ programlarına katıldı. Ünal, "Öğrencilerimiz kadar heyecanlıyız. İnşallah doğru ve isabetli tercihler yaparlar." dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, TVNET ekranlarında yayınlanan ‘Tercih Rehberi’ ve Radyo Başakşehir’de yayınlanan ‘Tercih Meselesi’ programlarına katılarak, üniversite tercihleri öncesinde üniversitemiz ve bölümleri hakkında bilgi verdi. Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü YKS maratonun ardından sıra tercih dönemine geldi. Öğrenciler, 27 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında tercihte bulunabilecek. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, tercih döneminde üniversitemizin tanıtımını yapmak ve bölümler hakkında bilgi vermek amacıyla TVNET ekranlarında yayınlanan Esra Esen Atayeter’in ve ‘Tercih Rehberi’ ile Radyo Başakşehir’de yayınlanan Özgür Kani’nin sunduğu ‘Tercih Meselesi’ programlarına katıldı.

OMÜ’nün büyük oranda gelişimini tamamlamış ve Türkiye’nin güzide üniversitelerinden birisi olduğunu belirten Rektör Ünal, “Samsun ve OMÜ, öğrencinin nitelikli bir şekilde eğitim almasına pozitif yönde olanak sağlayacak bir pozisyonda yer almakta. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak kampüs içerisinde yurtlarımız mevcut. Fakültelere yürüme mesafesinde olması öğrencilerimize büyük bir avantaj sağlıyor. Üniversitemiz araştırmayı bir revizyon olarak benimsedi. Kendi politikasına göre araştırmalarını devam ettiriyor. Lisans düzeyinde bir öğrencinin araştırmaya sevk edilmesi zaten üniversitenin ayrıcalıklı olduğunun bir göstergesidir. OMÜ’nün öğrencinin geleceğine, diplomanın ötesinde birçok şey vadettiğini açıkça söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Üniversite tercihi yapacak olan öğrencilerin doğru tercih yapmaları için birtakım platformları hayata geçirdiklerini dile getiren OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bu süreç öğrenciler ve üniversiteler için heyecan verici bir durum. Tercih dönemi; öğrencinin isabetli tercihi, üniversiteye uygun öğrencinin gelmesi ve öğrencinin kendisine uygun bölümü seçmesi, ülkemizin işgücü ile öğrencilerin geleceği açısından stratejik bir öneme sahip. Öğrencilerin bize ulaşabileceği birtakım platformlar hazırladık. Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak öğrencilerle çevrimiçi bir buluşma gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz kadar heyecanlıyız. İnşallah doğru ve isabetli tercihler yaparlar.” dedi.

Ar-Ge çalışmalarından ve eğitim revizyonundan bahseden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Eğitim revizyonunda temel amaç; Alışılmış eğitimin sürdürülmesi ve diploma verilmesi değil, geleceğin mesleklerini ve geleceğin beklentilerini karşılayacak mezunlar üretmek üzerine yapılan bir çalışmaydı. Eğitim ile Ar-Ge arasında bir ilişki kurduk. Eğitimde kullanılan bilginin ve Ar-Ge’de üretilen verinin bir döngü içerisinde olduğu bir çalışma gerçekleştirdik. Oldukça da başarılı sonuçlar aldık. Üniversitenin patentlerine, araştırma sayılarına, dış kaynaklı ve kendi içerisinden desteklenen projelerine baktığımızda bu çalışmanın somut olarak işe yaradığını, çok ciddi bir sıçramanın yaşandığını görüyoruz. OMÜ, 2021’de “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite” unvanını aldı. 2022’de 11 basamak yükselmek suretiyle 35. sıralamada da bu unvanını korumuş oldu. 2022’de Gıda teknolojisinde “İhtisaslaşan Üniversite” unvanını aldı. 2020’de 140 olan Ar-Ge çalışmaları 2022’de 422 gibi bir rakamla ulaştı. Revizyon politikasının temelinde Ar-Ge’yi kültüre dönüştürmek var. Bu anlamda yaptığımız temel düzenlemelerden bir tanesi de yükseköğretimi yeterlilikler çerçevesinde masaya yatırdık. Kendi mezunumuzu bu yeterliliklerle mezun edeceğiz. Üniversite ve sanayi birlikte çalışır hale geldi. Bu çalışmalar bölgeye büyük avantajlar sağladı.” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri