Öğrencilerden anlamlı ziyaret

Fen Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri ve Okul Müdürü İsmail Yavuz ile birlikte Otistik Çocuklar Eğitim Merkezini (OÇEM) ziyaret etti.

Fen Lisesi öğrencilerine, OÇEM'in psikolojik danışmanı Hasan Tahsin Yazıcı, otizmi ve otistik çocukları tanıtıcı bilgi verdi. Öğrenciler, amaçlarının kendi aralarında düzenledikleri etkinliklerle elde ettikleri gelirden otistik çocukların ihtiyaçlarının bir kısmını karşılamak olduğunu belirtti. Ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirten Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü İrfan Yetik, Samsun'un en başarılı lise öğrencilerinin otistik çocuklara gösterdikleri ilginin ve Sosyal Yardımlaşma Kulübü'nün çalışmalarının takdire şayan olduğunu söyledi.

OTİZMİN TEK TEDAVİSİ EĞİTİM

Otistik çocukların ve ailelerinin toplumdan özellikle manevi destek beklediklerini belirten Yetik, toplumun engellilere bakış açısının yavaş yavaş değiştiğini onlara acımaktan ziyade yol gösterilmesi ve destek olunması gerektiğini belirtti. Otizmin tek tedavisinin eğitim olduğunu ifade eden Yetik, yapılmakta olan Fahriye Kızılot Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi inşaatının tamamlanmasıyla 70-80 civarında otistik çocuğa eğitim verebileceklerini dile getirdi.

Fahri KILIÇASLAN

GÜNCEL Haberleri