ÖDESEK Mİ, ÖDEMESEK Mİ?..

Bilindiği üzere, Samsun'un işlek caddelerine Parkomat sistemi kuruldu.

CEZA KESMEK ZABITAYA AİT

Parkomat sistemi ise Parktek İşletmesine verildi. Caddelerde park edenler parkomatlara para atarak araçlarını ödediği miktarın saat karşılığına düşen sürede park edebiliyorlar. Süreyi aştıklarında ise Ceza Makbuzu kesiliyor.

MAHKEME İPTAL ETTİ
Parktek görevlilerinin kesmiş olduğu ceza makbuzunu alan vatandaş, Samsun Sulh Ceza Mahkemesi'ne cezanın iptali için dava açtı. Davaya bakan Mahkeme, "Bir yerin yasal olarak işgal edilmesinin suç sayıldığı ancak ücret ödenmesi ile yerin işgal suçunun ortadan kaldırılması söz konusu olamaz. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkartılan yönetmelikle cadde ve sokaklarda Parkomat uygulaması ile ücret toplayıp idari yaptırımda bulunması yasalara aykırıdır."şeklinde karar verdi.

CEZA GEÇERSİZ
Mahkeme ayrıca, Parktek İşletmesinde çalışan görevlilerin ceza makbuzu kesemeyeceklerini, söz konusu yerde Kabahatler Kanununa uygun olmayan bir durum olduğunda, ceza makbuzunu ancak Kabahatler Kanununa göre, sadece Belediye Zabıta Ekiplerinin kesebileceğine karar verdi. Bu duruma göre vatandaşın Parkomatlara para atmadan park etmelerine imkân doğmuş oldu. Diğer yandan süresini geçirmiş olsa dahi Parktek görevlileri ceza makbuzu kesemeyecekler. Kesmiş olsalar bile ceza geçersiz olacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GENEL Haberleri