Yarışma öncesinde protokol üyeleri tarafından yapılan konuşmalarda; hafta vesilesiyle turizm cenneti olan Bafra Ovası'nın çeşitli etkinlikler ve vesileler ile tanıtılmaya çalışıldığı, yapılan yemek yarışmasının da bunlardan bir tanesi olduğu belirtildi. Turizm deyince sadece deniz ve güneşin akla gelmemesi vurgusu yapılırken doğal güzellikler, kültürel değerler ve yöresel yaşamında unutulmaması gerektiği ifade edildi.
FAST FOOD'UN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ
Programda bir konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin; ''Bu yarışma ile yöremize özgü yemeklerin tanıtımı yapılmış oldu. Özellikle gençlerimizin itibar ettiği Fast-Food kültürü nedeni ile sağlıksız beslenmenin önüne geçmek için bu gibi etkinliklerin önemi çok büyük, çok anlamlı bir çalışma. Gençlerimize yöresel ve sağlıklı yemeklerimizi tanıtıp onların sağlıklı beslenmelerini amaçlarken hem de Türkiye'ye duyurma imkânı sağlamış olduk. Özellikle de geleneksel yemeklerimizi burada tanıtmak için bu yarışmaya katılan tüm yarışmacıları kutluyor, dereceye girenleri tebrik ediyorum. diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti.
NOKUL BİRİNCİ OLDU
Yöresel Yemekler Yarışması jürisinin yapmış olduğu değerlendirme sonucunda, birinciliği Sema Irmak (Nokul), ikinciliği Yediveren (Baklava), üçüncülüğü Fikriye Ceylan (Saray Sarması) layık görüldü.
20 NİSAN'A KADAR SÜRECEK
Dereceye girenlerin ödülleri Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Yarbay İbrahim Dağtekin, Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından verildi. Büyük Park'ta yapılan Yöresel Yemekler Yarışması açılış programı ile, 20 Nisan'a kadar çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Turizm Haftası start aldı