NAMAZ ÇIKIŞI İSRAİL PROTESTOSU

SAMSUN'da, İsrail'in Filistin'e düzenlediği kara harekatını protesto etmek için Samsun İnsani Yardım Hareketi tarafından Cuma namazı çıkışında protesto yürüyüşü ve basın açıklaması yapıldı.

İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıları protesto etmek için bir araya gelen Samsun İnsani Yardım Hareketi üyeleri, İlkadım İlçesi'nde bulunan Büyük Camii'nde Cuma namazı çıkışında toplanarak protesto gösterisi yaptı.

Kadın ve çocukların da destek verdiği protesto gösterilerinde bir açıklama yapan İnsani Yardım Hareketi Başkanı İdris Akdin, İsrail devletinin yerli ve yabancı işbirlikçilerini kınadıklarını söyledi.


Akdin "Gazze'de zaten kötü olan insani durum dayanılmaz boyutlara ulaştı. Havadan, denizden ve karadan gelen saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 80'lik bölümünü siviller oluşturuyor. Sivillerin yaşadığı bilindiği halde evlerin bombalanması, İsrail'in sivil ölümler konusunda kasti ateş ettiğini ortaya koyuyor." dedi.

Gazze'nin uzun zamandır "dünyanın en büyük açık hava hapishanesi" olduğunu da söyleyen Akdin, "Gazze'de insanlar açlıkla mücadele etmeye çalışıyor. Gazze halkı iftar ve sahurda yiyecek bulmanın derdine düşmüş durumda. İsrail, dünyanın sessizliğinden güç alarak ramazanda Gazze halkına bomba yağdırıyor" diye konuştu.

Akdin ayrıca Müslümanlardan zulümlere ve zalimlere karşı sessiz kalmamalarını istedi.
Büyük Camii Bahçesinde yapılan basın açıklamasının ardından grup, İsrail'i kınayan sloganlar eşliğinde Mecidiye çarşısındaki Konak Sinemasının önüne kadar yürüdü. Yürüyüş yapan gruba vatandaşlarda alkışlarla destek verdi.

Konak Sineması önünde Filistin için dua yapan grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı. Adem Çiçek

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GENEL Haberleri