Mürettebat ülkesine kavuşacak

Rusya'nın Novroski limanından Samsun'a 3,300 ton buğday getiren ve 10 aydır Samsun açıklarında mahsur kalan Lucky Trader'isimli gemi mürettebatının sıkıntısı yarın sona eriyor.

Homoros Bandıralı; 3,742 grostonluk kuru yük gemisi Lucky Trader'ın, Mis un yem gıda sanayi firması için Rusya'dan getirdiği 3,300 ton buğdayın 200 tonunun fırtınalı havada ıslanması sonucu haciz koyulan gemide bulunan mürettebat için, 10 aydır devam eden bekleyiş yarın sabah sona erecek. 6 kişilik mürettebat Ukrayna'ya geri dönecek.


Limanlar Mülki Amiri ve Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, gemi mürettabatının ülkelerine dönmeleri için devreye girmişti. Bu durum üzerine Rusya'da bulunan armatör bir acente firması, gemi mürettabatının biletlerini gönderdi. Ancak vize çıkış harçlarının karşılanmaması nedeni ile mürettebatın ülkelerine dönüp dönemeyecekleri belirsizdi. Kişi başı 159 TL olan vize harçları da bugün Rus armatör tarafından yatırılan 6 mürettebat ülkelerine geri dönebilecek.

Mürettebat yarın sabah 09:45 uçağı ile önce İstanbul'a buradan da Ukraynaya geçecek. Hacizli bulunan geminin akıbetinin ise ne olacağı halen belirsizliğini koruyor.

Gemide yiyecek ve içecek kalmayınca 6 personel yardım istemek için Pazartesi günü gemiye 'Help I have no food' yani " Bize yardım edin yiyeceğimiz yok" yazmışlardı. Bu durum üzerine harekete geçen Samsun Valiliği ve Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri, parası Sosyal yardımlaşma vakfı tarafından karşılanarak 6 kişiye 20 gün yetecek kadar erzak, içme ve temizlik suyu temin etmişlerdi.

GÜNCEL Haberleri