MUCİZELER

Dursen Özalemdar

Materyalist düşüncenin kabul edemediği olayların bir kısmı da MÜCİZELERDİR. Esas ta VAR OLAN her şeyin, VAR OLUŞ şekilleri ile birer MUCİZE dir. Bir ayna veya yansıtıcı olmadan kendini dahi göremeyen İNSAN, bir NUTFEDEN,meni suyundan VAR OLARAK harika bir biçimde var edilişi, başlı başına BÜYÜK BİR MUCİZE dir, Tıp ilminin bu gün ayrıldığı branşların çoklugu, her konunun BÜYÜK BİR İLMİN birbirine bağımlı parçalarına göstermktdir.21 yüzyıl denmesine rağmen, hala tam manası ile anlaşılamamış, büyük bir var ediliş ile YÜZLEŞİLDİGİDİR.

PARMAK İZİ-GÖZ KRONASI-SES FARKLILIKLARI ve daha bir çoğu ile aynı tür gibi gözükmesine rağmen, ÖZEL, ÖZELLİKLER arz eden, İNSAN” ın kendini bilebilmesi, görebilmesi, yaratılışındaki harika sanatı görmesi BİR MECBURİYETTİR.

MUCİZE ifadesinin bir konuya mahsus olmadığıdır. İnsan dan, Hayvana, Bitkilere,uçan, Yüzen canlılara dek, hepsinin bu MUCİZELER zincirinde özel yerini almaktadır. Sadece vucut kıllarınızın var oluşundaki tesanüdün kendi halinde olmadığı, bir tasarım ve var edilişin isbatı olduğudur.

Ve ALLAH” ı BİLMEYE NE HACET

KURE-İ ALEM İLE

İSPATINA YETİYOR

YARATTIĞI TEK ZERRE BİLE

Diyen Tefekkür erbabı SİNASİ nin, bu dörtlüsü bize KISSADAN HİSSE VERMEKTEDİR.

Şimdi SIRA DIŞI YAŞANMIŞ bir MUCİZE ;

Maddden manayı göremeyenlere bir delilde bu olay. 1996 yılında Bingöl kırsalında 26 askeriyle birlikte şehit düşen

Asteğmen SUNAY CIVAN ın SIMSIKI SARILDIĞI ELİNDEKİ SİLAHI İLE, MORGTAKİ CESEDİNDEN ARKADAŞLARININ KENETLENMİŞ ELLERİNDEKİ ALAMADIKLARI SİLAHIN, NASIL ALINDIĞIDIR. KOMUTANA DURUM İZAH EDİLİR VE KOMUTAN DURUMU MÜŞAHEDE EDER. ŞEHİDE “ASKER GÖREV BİT Tİ” DEYİNCE GEVŞEYEN ŞEHİDİN PARMAKLARI SİLAHIN ALINMASINA MÜSAADE EDER.

RUHU ŞAD OLSUN MAKAMI ALİ VE ALA OLSUN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.