MMO Samsun Şube Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Cem Gürel, Samgaz A.Ş. Genel Müdürü Murat Albayrak, Samgaz A.Ş. İç Tesisat Müdürü Murat Aras ve Samgaz A.Ş. yönetici ekibi ile 30 makina mühendisi katıldı.
ÇALIŞMALARA IŞIK TUTACAĞIZ
Konuşmacıların katılımcıları Doğal Gaz İç Tesisat Uygulamaları konusunda bilgilendirdiği toplantıda; Samgaz A.Ş.'nin 2010 yılı yatırım programı, Ruhsat Proje Uygulamaları ve Gaz Açma İşlemleri görüşüldü. Toplantı ile ilgili olarak basına bilgi veren MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, 10.Dönem Şube Yönetim Kurulu olarak meslek disipliniyle ilgili olan sektörlerde sektörel toplantılar düzenleyerek ilgili komisyonların ve Şube Yönetim Kurulu'nun çalışmalarına ışık tutacaklarını belirtti.
MAĞDURİYET SÖZ KONUSU OLABİLİR
Samgaz A.Ş.'nin 2010 yılı yatırım programının fizibilite çalışmalarının ve malzeme satın alımlarının yapılmasına rağmen merkez ilçe belediyeleri ile protokol yapılamayışından ötürü başlamadığına da değinen Gürkan, kaybedilen süre zarfında 40 kilometrre altyapı imalatı yapılabilecekken henüz protokollerin yapılmamış olmasından dolayı çalışmaların başlamadığını, doğal gaz iç tesisat mühendislik firmalarının altyapı çalışmalarına yönelik hazırlık yapmasından ötürü zor durumda kaldıklarını, konutlarında doğal gaz kullanmak isteyen vatandaşlarımızın konut içi tesisat imalatlarının kış aylarına kalabileceğini dolayısı ile mağduriyetlerin söz konusu olabileceğini açıkladı.
PROTOKOLLER HAYATA GEÇİRİLMELİ
Samgaz A.Ş.'nin 2010 yılı yatırım programında yaklaşık 170 kilometrelik bir altyapı çalışmasının öngörüldüğünü belirten Gürkan; zaman kaybının önüne geçebilmek, mühendislik firmalarının ve vatandaşların mağduriyetini engellemek adına MMO Samsun Şube olarak bir an önce Merkez İlçe belediyelerinin protokolleri hayata geçirmesini beklediklerini söyledi.