MİLLET İTTİFAKI KADINLARI ATAKUM’DA BULUŞTU

Millet İttifakı’nın aday adayı olan CHP’li Gülay Deveci, İYİ Partili Birsen Öztürk ve DEVA Partili Kebire Birer Türk’ün katıldığı programda kadınlar sorunlarını ve çözüm yollarını konuştu.

Millet İttifakı kadın milletvekili aday adaylarından CHP’li Gülay Deveci, İYİ Partili Birsen Öztürk ve DEVA Partili Kebire Birer Türk Atakum Ömer Halis Demir Parkı’nda kadınlarla bir araya geldi.

14 Mayıs seçimlerine doğru giderken, Cumhur İttifakı ve bileşenlerinin kadınların en temel haklarının ortadan kaldırılmasına yönelik yaptığı pazarlığın kabul edilemez oluşunun temel konu olarak alındığı buluşmada, kadınların içinde bulundukları zorluklardan, yaşatılan eşitsizliğe, hak gaspına, yeterince temsiliyet yetkisi verilmeyişine kadar birçok konu ele alındı.

KADIN OLMAK ZOR OLMAYACAK
Karşılıklı fikir ve görüşlerin paylaşıldığı toplantıda ilk konuşmayı yapan CHP Milletvekili Aday Adayı Gülay Deveci, önceliklerinin kadınların yok sayılmadığı, temsiliyetinin artırıldığı bir ülke olduğunu belirterek “- Kadınların haklarını kadınlara teslim edeceğiz- diyen bir Genel Başkanın Partisinin mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Partimizin 'kadın' konusundaki duruşu da politikası da vaatleri de gayet nettir” dedi.

14 MAYIS KADINLARIN BAHARI OLACAK
Gülay Deveci konuşmasını şöyle sürdürdü: “Boşanan kadınlar için Yeni Başlangıçlar Fonu oluşturulacak. Doğum iznine ayrılmış ve kanuni süre içerisinde işine dönememiş kadınların dönüşü için şirketlere teşvikler verilecek. Yönetim kademelerinde kadın oranı yüksek olan şirketlere vergi kolaylığı sağlanacak. Kadına şiddetle mücadelede gerekli tüm mekanizmaları ve bütünlükçü politikalar hayata geçirilecek. Kadın sağlığında büyük reformlar yapılacak. Kısacası 14 Mayıs'tan sonra Kadınlar için bahar gelecek.”

KADINLAR PAZARLIK KONUSU YAPILAMAZ
İYİ Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Birsen Öztürk ise yaptığı konuşmada kadınların haklarının 3-5 oy uğruna pazarlık konusu yapılmasına tepki göstererek "Asla pazarlık konusu olmayacağız. 14 Mayıs seçimlerine doğru giderken, Cumhur ittifakı ve bileşenleri kadınların en temel haklarının ortadan kaldırılmasını pazarlık masalarına koyuyor, üç-beş oy için kadınların yaşam haklarına dahi el uzatılmak istiyor. Buna asla izin vermeyeceğiz" dedi. "Kadınlar olarak dayatmalara asla razı olmayacağız, susmayacağız, pes etmeyeceğiz" diyen İYİ Partili Öztürk, konuşmasına şu ifadelerle devam etti: "Kadınların yaşam haklarını güvenceye alan İstanbul Sözleşmesi'nden hukuksuz şekilde çıkılmasının ardından 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'u da yürürlükten kaldırmak ya da işlevsiz hale getirmek istiyorlar. Bu da gösteriyor ki iktidarın İstanbul Sözleşmesi'nden çıkarak açtığı yolda artık kadınların hayatını etkileyecek, yeni pazarlıklar yapıyor. 6284 sayılı, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun, üç- beş oy uğruna tek adam rejimi tarafından pazarlık masalarına konuluyor.  Sadece kadın olduğumuz için; dayatmalara, razı gelmemiz gerektiğini düşünenler var olabilir ama biz kadınlar buna rıza göstermeyeceğiz. Susmayacağız, pes etmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasını kabul etmediğimiz gibi 6284'e dokunulmasına izin vermeyeceğiz.” Konuşmaların ardından program karşılıklı sohbetle tamamlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri