Meslek liseliye bir darbe de SGK'dan

Meslek liselerinde zorunlu staj yapan ve Çıraklık Eğitim Merkezleri'nde öğrenim gören öğrencilerin sağlık sigortalarının SGK tarafından durdurulduğu açıklandı

Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Kenan Gülçiçek, "Katsayı adaletsizliği sebebiyle üniversiteye girişte sıkıntı yaşayan meslek liselilere bir darbe de SGK'dan geldi" dedi.
Türkiye'deki işletmelerin en büyük sıkıntısının meslek eğitimi almış kalifiye elemanı olduğunu belirten Gülçiçek, bu ihtiyacı karşılayan meslek lisesi öğrencilerinin sağlık sigortalarının durdurulmasının oldukça sakıncalı olduğunu kaydetti.
ÖĞRENCİLER RİSK İÇİNDE
Belli meslek dallarında eğitim alan öğrencilerin yaptıkları çalışmalar sırasında oldukça riskli durumda bulunduğunu ifade eden Gülçiçek, "Bugüne kadar çıraklar iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık sigortası kapsamında SGK sağlık ve sigorta yardımlarından faydalanmaktaydı. Ancak, Sosyal Güvenlik Reformu olarak adlandırılan 5510 sayılı kanunla bu ellerinden alındı. Bu öğrencilerin güvencesinin devlet tarafından karşılanıp sağlık sigortalarının ödenmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.
SAĞLIK YARDIMI NEREDEN ALINACAK ?
Bu tür kesintilerin tasarrufla izah edilemeyeceğini ve çok yanlış bir yola girildiğini vurgulayan Gülçiçek, "SGK, meslek hastalığın ne anlama geldiğini anlayamadığı için, çıraklık eğitim merkezlerine devam edenler için sağlık yardımı yapılmaması talimatı verdi. Şimdi meslek liselerinde zorunlu staj yapan ve Çıraklık Eğitim Merkezleri'nde öğrenim görenler sağlık yardımlarını nerden alacaklar ? Birilerinin bunun cevabını vermesi gerekiyor" diye konuştu.
Berat Doğan ÖZKABADAYI

GÜNCEL Haberleri