Lezzet pınarı terme pidesi

Damak lezzetinin fark yaratan ve ününü tüm Karadeniz'e duyurmayı başaran lezzet markası Terme Pidesi, Karadeniz sahilleri boyunca gezintiye çıkan insanlarda unutulmaz tatlar bırakıyor.

Vedat Atıcı
İlk defa 1960 yılında o zamanların ustası Sabri Usta'nın elinden çıkan Terme pidesi, normal ekmek hamurundan farklı bir formülle yapılıyor. Kara fırınlarda ve sulu hamurdan yoğurularak yapılan pide, Kara fırınların içerisinde meşe odunu ile pişirilİiyor. Türkiye genelinde yapınlan diğer pidelerin aksine yumuşak ve bol malzemeli oluyor. Ancak pidenin tarifi sır gibi saklanıyor.


TERME PİDESİ MARKA OLMA YOLUNDA
Terme pidesi bugün dünyanın dört bir yanından talep görüyor. Terme'de pişirilen pideler farklı illere ve ülkelere gönderiliyor. Bu talebin artmasındaki en büyük sebep ise Karadenizlilerin ağız tatlarına olan düşkünlüğü. Bugün Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından talep gören pideler farklı bir çok yere gönderiliyor. Bu ilginin en büyük sebebi ise farklı bölgelere dağılan Karadenizlilerin sayısının fazla olması. Termeli pideciler her gün şehir dışından gelen taleplere yetişmek için yoğun biçimde çalışıyor. Terme haricinde Samsun, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa en çok talep gelen iller arasında yer alıyor. Almanya, Çin, Japonya, Rusya ve Türk cumhuriyetlerinde de pideye ilgi yoğun.

BÖLGE ve İLÇELER Haberleri