Kurt Halep’teki gelişmeler hakkında Meclis’te konuştu.

Halep’te savaş suçu işlendiğine dikkat çeken Milletvekili Kurt, “Halep’teki zulmü tüm dünyaya haykıracağız. Bugün zulmeden de zulme sessiz kalan da aynı suçu işlemektedir.” Dedi.

TBMM Bütçe Görüşmeleri sırasında söz alan Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt konuşmasında şu satırlara yer verdi;“Belki de insanlık tarihinin en acımasız dönemlerinden birini bugün Halep'te yaşıyoruz. Rejim ve destekçileri bunun en büyük sorumlusudur. Halep'in doğusunda yaralı insanların dışarı çıkmasına izin dahi verilmiyor. İnsanlık dışı ne varsa bugün Halep'te yaşanıyor ama biz gayretlerimize devam edeceğiz. Herkes sussa, biz Türkiye olarak susmayacağız. Bir taraftan açıklamalarımızla diğer taraftan da çözüm için uluslararası toplum nezdindeki diplomatik gayretlerimize devam edeceğiz. Halep'te yaşanan katliam bu Meclis çatısı altında bulunan herkesin ortak acısıdır. Rejim Halep'te açıkça bir insanlık suçu ve savaş suçu işlemektedir. Bu da aslında Halep'te ve diğer bölgelerde rejimin asıl niyetinin ne olduğunu açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu insanlık dramına bir dur denmesi için bütün uluslararası toplumun da harekete geçmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımız ve Hükûmetimiz Halep'te bir ateşkes sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması noktasında bildiğiniz gibi özellikle Rusya Federasyonu'yla yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyla ilgili defalarca telefon görüşmeleri yaptı. Geçen hafta da Rusya'yı ziyaret eden Sayın Başbakanımız burada özellikle Halep konusunda insani yardımların ulaştırılması ve koridorun açılması konusunda çok ciddi bir diplomasi gerçekleştirdi.

Dün akşam neticesini aldığına inandığımız şey maalesef bölgede bulunan rejim güçleri ve Şii güçler tarafından bugün sabah saatlerinde tekrar bombalarla ateşkes sona erdirildi. Bizim bugün yine çağrımız çatışmaların, saldırıların bir an önce sona ermesi, insani yardımların ulaştırılması ve daha geniş kapsamda siyasi bir geçiş süreci için gerekli adımların atılmasıdır. Bu çerçevede Türkiye olarak biz, insani yardım noktasında üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam ediyoruz. Uluslararası toplum, bölgesel aktörler bu konuda adım atsalar da atmasalar da Türkiye bu konudaki insani, vicdani sorumluluğunu yerine getirmeye devam edecektir.

Halep'te zulmeden de bu zulme sessiz kalan da aynı şekilde sorumludur. Biz, bugün ve yarın, tüm dünyayla, Halep'in çığlığını tüm dünyaya duyurmak için var gücümüzle çalışacağız ve bu konuda, insani yardımların ulaştırılması konusunda girişimlerimizi sürdüreceğiz.”

Milletvekili Hasan Basri Kurt konuşmasının sonunda Erdem Bayazıt'ın bir şiiriyle Halep'e seslendi;

"Ahh! diyorduk/ Kanıyordu içimizdeki yara/ Bir bıçakla sökülüp alınıyordu sanki yüreğimiz/ Bedenimizden/ Ahh! diyorduk/ Bir başka şey gelmiyordu elimizden./ Ama sen şair/ Tekrar bir sayfa aramalısın/ Sure sure/ Ayet ayet/ Fevc fevc gelen Fetihten!/ Ki kulaklarda çınlasın/ Yüreklerde tutuşsun/ Damarlara yürüsün dalga dalga/ Bir çağdan bir çağa gelip/ Nasrun Minallahi ve Fethun Karib (Yardım Allah’tan ve Fetih Yakındır)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri