"Amacımız kültürümüzü yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak, küçüklerin büyüklere saygısını göstermelerini ve bunu davranış olarak yaşam biçimi yapmalarını sağlamak" dedi
Yakakent Çam Gölü yakınlarında bulunan İsmail Ağa Çiftliği'nde gerçekleştirilen piknikte konuşan Bafra Sinoplular Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Saadettin Kutlu, bu etkinliklerle Sinoplular arasındaki kardeşlik ve dayanışma duygusunu geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.
"AMAÇ KÜLTÜRÜ YAŞATMAK"
Kutlu, "Kültürümüzü yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak, küçüklerin büyüklere saygısını göstermeleri, bunu davranış olarak yaşam biçimi yapmaları milletimiz için çok önemlidir. Çok önemsediğimiz bu konuları yaşatmak için genç, yaşlı, kadın, erkek, hep birlikte programlar yapıyoruz. Bu programlarda kültür çalışmalarımızın yanında memleketimizin ve milletimizin meselelerini de konuşup, tartışıyoruz" dedi. Etkinliğe, Boyabat Belediye Meclisi Üyeleri, Gerze'de bulunan Yeşil Çevre Geliştirme Platformu (YEGEP) üyeleri, Bafra Sinoplular Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma dernek yönetim kurulu ile dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Kültür savaşı veriyorlar
Bafra Sinoplular Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği, Bafra'da yaşayan Sinopluları düzenlediği piknikte bir araya getirdi. Burada bir konuşma yapan Derneği Başkanı Saadettin Kutlu,
İlk yorum yazan siz olun