Küçük esnaf can çekişiyor

Samsun Hazır Elbiseciler Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akbaş, ''Kontrolsüz şekilde mağaza açılması, mağazaların yan yana olması ve satın alma gücü fazla olan büyük şirketler, yereldeki küçük esnafa zarar veriyor, bunun önüne geçilmesi gerekir''

Akbaş, yaptığı açıklamada, perakendecilerin sorunlarını tespit edip, sorunlara çözüm üretmek için çaba gösterdiklerini belirterek, bu konuda çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini söyledi. Akbaş, bir mağazanın yanında bir veya iki tane indirim mağazasının açılmasıyla yerel perakendecinin pazar payının azaldığını dile getirerek, ''8-10 bin nüfuslu bir ilçede faaliyet gösteren perakendeci, ilçeye 2-3 tane indirim mağazası açıldığı zaman zor durumda kalıyor, bazıları işletmeyi kapatıyor. İndirim mağazalarının satın alması ve merkezden ürün göndermesi, o bölgedeki üretim ve satış noktalarını bypass ettiği için iki kesime de zarar veriyor. Kontrolsüz şekilde mağaza açılması, mağazaların yan yana olması ve satın alma gücü fazla olan büyük şirketler, yereldeki küçük esnafa zarar veriyor, bunun önüne geçilmesi gerekir'' diye konuştu.

''Sanal pazarlar, gerçek pazarların yerine almaya başladı''

Sanal pazarların teknolojinin gelişmesiyle beraber yaygınlaştığını belirten Akbaş, bu durumdan satış noktalarının da istifade ettiğini söyledi. Akbaş,sanal pazarların bazı sıkıntılarının bulunduğunu dile getirerek, bazen müşterinin istediği ürünün eline gelmediğini ve bazı dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşıldığını kaydetti.
Sanal pazarlarında yasal olarak düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Akbaş, ''Bizim üyelerimizde bu pazardan pay alabilmek için sanal pazar oluşturuyor. Üyemiz sanal pazar oluşturarak, gelişmelere ayak uydurma adına çalışmalar yapıyor. Sektördeki gelişmeleri takip ediyor ve uyguluyoruz.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri