Kimse cahil kalmayacak

Gümüşhacıköy ilçesinde ''Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası'' çerçevesinde kapı kapı dolaşılarak okuma yazma bilmeyenlere ulaşılmaya çalışıldığı bildirildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Fırat, Türkiye genelinde başlatılan kampanya çerçevesinde, Gümüşhacıköy'de mahalle muhtarları ve ilköğretim okulu müdürlerinin evleri tek tek dolaşarak ilçede okur yazar olmayanları tespit edip, kursa davet ettiklerini söyledi.

Kampanya için ilçede seferberlik ilan ettiklerini belirten Fırat, ''Kampanyanın ilk döneminde 28 kişiyi okur yazar yaparak belgelerini verdik. Geri kalanlara ulaşabilmek için, elimizdeki TÜİK verilerinden yola çıkarak tüm ilçeyi ev ev taramaya aldık. Bu kapsamda 50 yaş üzeri 82 kişiye daha ulaştık ve bu insanlarımızı ikna ederek 2 tanesi köylerimizde olmak üzere toplam 8 sınıfta 1. kademe kursu açtık. 23 Ocak itibari ile eğitime başladık'' dedi.

Mehmet Paşa Okul Müdür Zeki Yıldız da insanlara günde sadece 1,5 saatlerini ayırarak okur yazar olabileceklerini anlatıklarını ifade ederek, ''Çoğu yaşlılığını ileri sürerek kurslara katılmayacağını beyan ediyor. Biz de elimizden geldiğince okur yazar oranını artırmak için insanlarımızı ikna etmeye çalışıyoruz. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz'' diye konuştu.

BÖLGE ve İLÇELER Haberleri