KESK’e operasyon kınandı

Samsun Tabip Odası, KESK Genel Merkezinde arama yapılması ve bazı üyelerin göz altına alınmasını kınadı

Türk Tabipleri Birliği Samsun Tabip Odası Başkanı Cem Şahan, Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, KESK Genel Merkezinin arandığını, çeşitli illerde KESK'e bağlı sendikalara yönelik operasyonlar gerçekleştirildiğini vurguladı.

SİNDİRMEYE ÇALIŞILIYOR
KESK'in Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) üyesi olduğunu, ülkemizde çalışma yürüten 4 sendikal konfederasyondan biri olduğunu belirten Şahan, ''Yapılan saldırı ''suçlu olmasalar da potansiyel taşıyorlardı'' anlayışı ile kamuoyunu yönlendirmek, bütün muhaliflerini ise uygulamalarla sindirmek isteyen tehlikeli bir yolun ifadesidir'' görüşünü dile getirdi.
Siyasal iktidarı uyardıklarını ve daha çağdaş bur toplum çağrılarına kulak verilmesini isteyen Şahan, şunları söyledi; “Biz Türk Tabipleri Birliği olarak emek, demokrasi ve barış mücadelesinde bugüne dek omuz omuza yürüdüğümüz ve yarın da yürüyeceğimiz KESK'e yönelik baskıları şiddetle kınıyor, gözaltına alınan sendika yöneticilerinin ve üyelerinin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.''

GÜNCEL Haberleri